Нито един моряк не е хванат пиян по време на работа

0
В същото време данните за шофьорите на сушата са тревожни
В същото време данните за шофьорите на сушата са тревожни Снимка: ИАППД

В същото време данните за шофьорите на сушата са тревожни

Данни, предоставени от Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" (ГДГВА) и Изпълнителна агенция "Морска администрация" (ИАМА) към Министерството на транспорта, разкриват впечатляваща статистика. От началото на 2023 година до момента нито един пилот, стюардеса, капитан на кораб или моряк не е бил уличен в употреба на алкохол или наркотици по време на работа.

Строги мерки за контрол във въздухоплаването

Летищните оператори и авиокомпаниите извършват непрекъснат контрол върху персонала както на летището, така и на борда на самолетите. ГДГВА следи за правилното прилагане на тези процедури и извършва собствени проверки на случаен принцип.

"През 2023 година до момента са извършени около 110 теста за алкохол и 30 теста за психоактивни вещества, като няма отчетени положителни резултати," споделят от ГДГВА.

Законът предвижда сериозни санкции за нарушителите - глобите за пиян или дрогиран авиационен служител варират от 3000 до 10 000 лева.

Морските професионалисти - пример за отговорност

Статистиката на ИАМА показва, че и морските специалисти спазват стриктно правилата. От началото на 2023 година, служители на районните дирекции във Варна, Бургас, Русе и Лом са извършили проверки на вахтените членове на екипажите на 138 кораба. Резултатът е категоричен - нито една положителна проба.

Наказанията за моряците, уличени в употреба на алкохол или наркотици, са също строги:

  • За първо нарушение: 200 лева глоба и шест месеца забрана за работа на море
  • За второ нарушение: 500 лева глоба и една година забрана за работа на море

Контраст с пътната обстановка

Тези впечатляващи резултати контрастират силно с данните от пътната полиция. Само за последното денонощие са задържани 10 пияни и 19 дрогирани шофьори на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Любчев
    Значи Любчев е бил почивка при проверката хахахаха
  • 3
    2
    Моряк
    Не е пи, не е пиян и не е "хванат" са абсолютно различни неща! Мен могат да ме хванат за... харпуна и да го посмучат!
  • 2
    1
    Хаха
    Че някой съмнява ли се, че моряците пият. Няма такова нещо
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари