НИМХ прогнозира по-студена и снежна зима

0
Октомври и декември се очертават като по-студени и влажни месеци
Октомври и декември се очертават като по-студени и влажни месеци Снимка: БГНЕС / Архив

Октомври и декември се очертават като по-студени и влажни месеци

Прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) сочат към по-студена и по-влажна зима през 2024/2025 година в сравнение с предходната. Тази информация е част от сезонната прогноза за България за есента и зимата, публикувана на официалната Фейсбук страница на института на 30 септември 2024 година. Следващото актуализиране на данните се очаква между 27 и 31 октомври.

Септември 2024: По-хладен и влажен

Анализът показва, че септември 2024 година е бил характеризиран с по-ниски температури и по-обилни валежи в сравнение със същия месец през 2023 година. Тази тенденция изглежда ще се запази и през следващите месеци.

Прогнози за есенните месеци

Октомври 2024 година се очертава да бъде по-хладен и с повече валежи от октомври 2023 година. Метеоролозите прогнозират средни месечни температури и количества валежи около или над нормата.

За ноември 2024 година очакванията са за по-ниски температури, но с по-малко валежи в сравнение с ноември 2023 година.

Зимни тенденции

Декември 2024 година се предвижда да бъде по-студен и с по-обилни валежи от декември 2023 година. Тази прогноза дава индикации за по-сурова зима през 2024/2025 година.

Сравнение с предходни сезони

Въпреки че есента на 2024 година (септември-октомври-ноември) се очаква да бъде сходна с тази от 2023 година, прогнозите за зимата се различават значително. Докато зимата на 2023/2024 година беше по-топла от обичайното, експертите от НИМХ прогнозират, че зимата на 2024/2025 година ще бъде по-студена и с повече валежи.

Тези прогнози предоставят ценна информация за планиране на различни сектори, включително селско стопанство, енергетика и транспорт. Важно е да се отбележи, че дългосрочните прогнози подлежат на промени и е препоръчително да се следят редовните актуализации от НИМХ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Мухахахахаха
    То и миналата зима обслужвах руските тираджии и добре че бяха те,да имам какво да сложа в устата! Иначе ако тази зима е тежка ще трябва да си търся по стабилен контейнер
  • 0
    1
    Мухахаха
    То и миналата зима така лъгаха хората, че без руZZшлямския газ ще замръзне света, а то зимите вече се очертават като леко хладни! ;)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари