Николово бе домакин на Републиканското първенство по кастинг спорт

1

В надпреварата взеха участие 19 деца от четири спортни клуба

През изминалия уикенд на стадиона в село Николово се състоя второто издание на републиканското първенство по кастинг спорт, организирано от Българската федерация по риболовни спортове. Събитието бе проведено с активната помощ на председателя на Спортен клуб по кастинг спорт - Николово, Емил Великов, и със съдействието на Община Русе. В надпреварата взеха участие 19 деца от четири спортни клуба, представящи градовете Русе, Николово, Габрово и село Българене, всички на възраст до 18 години.

Участниците бяха разделени в три възрастови категории и се състезаваха в дисциплините „аренберг“, „скиш“, „далечина 7,5 грама“ и общ трибой. Главният съдия на състезанието беше Антоанета Великова.

Победителите в различните категории бяха наградени от директора на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов, който поздрави участниците и връчи специален поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе, Пенчо Милков.

Ето и класирането на победителите по категории:

Момчета до 11 години:

  1. Мануел Христинов Георгиев
  2. Никола Николов Киряков
  3. Деян Десиславов Великов

Момичета до 11 години:

  1. Ивайла Владимирова Колева
  2. Илина Ивайлова Александрова
  3. Теодора Младенова Боюклиева

Момчета до 14 години:

  1. Венцислав Янков Янков
  2. Алишан Инджигюл Мандаджи
  3. Георги Серьожев Съботинов

Момичета до 14 години:

  1. Михаела Тихомирова Иванова
  2. Катерина Николаева Кирякова
  3. Румина Милева Стойнова

Юноши до 18 години:

  1. Богдан Мирославов Ганев
  2. Владислав Веселинов Атанасов
  3. Мартин Момчилов Иванов

Девойки:

  1. Йоана Веселинова Атанасова

Кастинг спортът представлява състезание, включващо точни и далечни хвърляния на изкуствени мухи или тежести със специални въдици. Спортът води началото си от риболовните дисциплини и се провежда както на открито, така и на закрито, на тревни терени или спортни салони.

През 2024 година България отново сформира национален отбор по кастинг спорт за деца след 23 години пауза. През април тази година българските състезатели получиха покана да участват в Световната купа в град Виченца, Италия, организирана от Италианската асоциация Нуото Пиннато и Международната федерация по кастинг спорт. България бе представена от 6 деца, пет от които от Спортен клуб по кастинг спорт – Николово. Те направиха забележителен дебют на международната сцена, като спечелиха множество отличия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Вазелинка
    Откакто се омъжих, село Николово стана любимо за съпруга ми, след Нисово. Николово е бъдещ град и мама ще е кмет. Толкова е умна, че съпруга ми и преподава уроците на успешния и обичан кмет
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари