Николай Свинаров: В ДПС очевидно става дума за пари

1
Има неуредени имуществени интереси, смята Свинаров
Има неуредени имуществени интереси, смята Свинаров Снимка: Bulgaria ON AIR

Има неуредени имуществени интереси, смята Свинаров

Ситуацията в Движението за права и свободи (ДПС) се оказва изключително сложна и напрегната както от правна, така и от политическа гледна точка. В своето участие в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR бившият министър на отбраната Николай Свинаров сподели своите опасения за бъдещето на партията, подчертавайки, че се наблюдава сериозна вътрешна атака, която започна отдавна и води до поредното разделение в българския политически живот.

Става дума за една сериозна вътрешна атака, която започна отдавна и тази вътрешна атака е поредното разделение в българския политически живот. В това число в една партия, в която никой не е очаквал такова разделение“, коментира Свинаров, насочвайки вниманието към важния факт, че ДПС досега бе смятана за стабилна и монолитна политическа сила.

Според бившия министър, всички партии в България са изключително зависими от своите лидери. „Една партия не може да има двама лидери. Системата на почетен председател и на съпредседатели на партията няма как да сработи. В България партиите са лидерски до такава степен, че ако го няма лидера, я няма и партията. Излезе ли лидер от политиката, партията не присъства вече никъде“, отбеляза Свинаров, което предполага, че вътрешните конфликти в ДПС могат да имат катастрофални последствия за бъдещето на партията.

В контекста на тези събития, политическите последици вече се усещат както вътре в партията, така и в по-широкия политически контекст. Свинаров изрази своите съмнения относно истинските мотиви зад тази вътрешна борба, като посочи, че проблемът може да се корени в неуредени имуществени интереси.

Всички говорят за власт и за избори. Очевидно става дума за пари. Властта също е средство към парите. Проблемът едва ли е във властта, едва ли на някого му се става много виден български политик. Има неуредени имуществени интереси“, смята той.

Тези вътрешни противоречия в ДПС могат да имат значителни последици за цялата политическа сцена в България. Как ще се развият събитията и какъв ще бъде изходът от този конфликт, остава да видим, но е ясно, че пред партията стоят сериозни предизвикателства, които могат да променят значително бъдещето ѝ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари