Николай Радулов: Пеевски губи легитимация в ДПС

1
Експертът по национална сигурност коментира динамичната ситуация в Движението
Експертът по национална сигурност коментира динамичната ситуация в Движението Снимка: БГНЕС

Експертът по национална сигурност коментира динамичната ситуация в Движението

"Пеевски губи легитимация в ДПС", заяви професор Николай Радулов, експерт по национална сигурност и член на ПП МЕЧ.

В интервю по Евроком професор Радулов коментира динамичната ситуация в Движението за права и свободи, като отбеляза, че в последните дни се наблюдава постепенното изчезване на първоначалното надмощие на Делян Пеевски над Ахмед Доган. Според Радулов, битката между двамата силни мъже в ДПС по всяка вероятност ще бъде спечелена от почетния председател на партията.

"Окуражен от това, че успя преди време да срути една гигантска банка в страната, Пеевски реши, че ще има успех с всяка структура, независимо от какъв вид е тя. Председателят Пеевски обаче не отчете факта, че за турците в България Ахмед Доган е не просто личност, а легенда", посочи професор Радулов.

Професор Радулов акцентира върху значението на Доган за турската общност в България, подчертавайки неговата легендарна роля и непоколебим авторитет. Според него, Пеевски подценил този фактор и това е довело до загубата на неговата легитимация в ДПС.

Тази вътрешна битка в ДПС поставя въпроса за бъдещето на партията и ролята на ключовите фигури в нея. Според Радулов, изходът от тази конфронтация ще определи не само вътрешната динамика на ДПС, но и въздействието ѝ върху политическата сцена в България.

"Битката между Пеевски и Доган е не само политическа, но и символична. Тя е показател за по-дълбоките процеси в партията и за това кой ще има последната дума в нея", заключи професор Радулов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари