Николай Хаджигенов: Служебното правителство ще е на ГЕРБ и малко на Пеевски

0
Адвокатът предупреди, че предстоящите избори няма да доведат до значителна промяна
Адвокатът предупреди, че предстоящите избори няма да доведат до значителна промяна Снимка: БГНЕС

Адвокатът коментира, че предстоящите избори няма да доведат до значителна промяна

Адвокат Николай Хаджигенов, известен с участието си в обществено-политически инициативи като „Отровното трио” и „Ние идваме!”, направи песимистична прогноза за предстоящите парламентарни избори и ролята на служебното правителство в тях. В интервю за Лили Маринкова в YouTube канала на „Факти”, той заяви, че следващите избори няма да доведат до съществени промени в политическата обстановка в страната.

Според Хаджигенов, въпреки че резултатите на „Продължаваме промяната” и ГЕРБ може да намалеят, общата политическа картина ще остане същата. Той изрази надежда, че ДПС ще се „самоизядат”, но подчерта, че не очаква значителни промени в поведението на другите партии, като БСП.

Хаджигенов също така отправи остра критика към бъдещия служебен кабинет, който ще бъде назначен за провеждането на парламентарните избори. Според него, този кабинет ще бъде под контрола на ГЕРБ и ще има и влияние от страна на Делян Пеевски. Адвокатът изрази загриженост, че служебният кабинет, който по Конституция трябва да бъде неутрален, на практика няма да бъде такъв.

Той също така остро осъди последните промени в Конституцията, свързани със служебните правителства, като ги определи като направени от хора, които нямат нищо общо с правото. Според Хаджигенов, тези промени са създали предпоставки за служебни правителства да действат като истински правителства, което според него не е редно и законно.

Юристът коментира и назначаването на Горица Грънчарова-Ковачева като служебен премиер, като подчерта, че за нея не се знае много и вероятно ще остане неизвестна и след като напусне поста. Той също така сподели мнение, че ако Грънчарова-Ковачева има куража, тя би трябвало да отстрани вътрешния министър Калин Стоянов, като визираше последните полицейски протести в негова защита.

Като обобщение, адвокат Хаджигенов изрази сериозни съмнения относно ролята на служебното правителство и бъдещите политически процеси в страната, като предупреди, че промени в съществуващата политическа конфигурация не могат да се очакват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Име
    Това дрънкане за това кой си чупел краката да ходи у САЩ и Гейропаейска Европа вече не е вярно...Учуден приятелю. Всъщност в България се позавърнаха хорица оттук - оттам, щото Райската Гейропа вече започва да прилича на...не знам...сметище, в каквото отдавна са се превърнали Щатите, със съжаление го казвам... А такива "учудени" като теб едиствено могат да повтарят едно и също, щото режисжорите Ви са смотани и не им е останал никакъв мозък от дрога и срамни болести....поне от по - възрастните. По - младите като теб, сте израснали с намален мисловен капацитет, въобще. Не защото сте тъпи, а защото като такъв продукт са Ви създали...И това със съжаление го пиша - Вервай ми.
  • 4
    4
    Лойд Остин до Учуден гей
    Понеже си учуден гей,преди да те нанижа на паламарката,ще ти обясня,че САЩ действително стана за пълно посмешище по целия свят,заради малоумния сенилен идиот БайПън. Много УСраински хохъли обаче искат да емигрират при нас защото усещат,че съвсем скоро бандеронацистите няма да виреят,когато нашмърканата киевска маймуна бъде арестуван и обесен на някой клон! Айде сега да целуваш черната мамба че ти обясних ситуацията!
  • -1
    3
    Учуден
    До 2 Е как става така, че уж в САЩ е злото, а руските примати крака счупват да се завлекат в САЩ да живеят, а в пРоссия уж е доброто, ама никой не желае да отиде там да живее и да се наслаждава?!
  • -1
    2
    ;';'';;'';';;'
    Недялко Недялков - бившият собственик на ПИК нарече преди два дни николай гаджиГЕЙнов! Та същият николай е лицето на лъгъбътъ и пропагандира извращенията на сащ!
  • 0
    1
    хи, хи,
    Нямате угода, ей! Преди служебните правителства били на Радев, сега били на герб! Абе как все някой ви пречи да се покажете колко сте читави и можещи боклуци!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари