Николай Денков: Нечувана атака срещу българските учители!

3
„Възраждане“ си позволи да публикува списък с варненски учители с послание, което призовава към линч
„Възраждане“ си позволи да публикува списък с варненски учители с послание, което призовава към линч Снимка: БГНЕС

„Възраждане“ си позволи да публикува списък с варненски учители с послание, което призовава към линч

Политически скандал в образованието: "Възраждане" подложи на атака варненски учители.

Николай Денков, представител на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), отправи сериозни обвинения срещу партия "Възраждане", след като бе публикуван списък с имена на варненски учители, които са противници на предложен закон за пропагандата в училищата. Денков определи действията на "Възраждане" като "нечувана атака срещу българските учители" и "недопустима политическа пропаганда на гърба на българското училище".

В центъра на конфликта са учители от Варна, които открито са се противопоставили на законопроекта, касаещ пропагандата в училище. Според тях, сегашната редакция на закона отваря вратата за нарушаване на човешките права и създава условия за дезинформация сред родителите. Техният протест обаче стана повод за атака от страна на "Възраждане", която ги заклейми, наричайки ги "паразити". Освен това, в публикация на партията се отправя послание, което, по думите на Денков, призовава към линч срещу тези учители.

Основното притеснение на критиците на законопроекта е свързано с това, че той може да насърчи намесата на политически интереси в образованието и да заплашва академичната свобода на преподавателите. Подобни закони в образователната сфера често предизвикват бурни дебати, тъй като въздействат директно върху бъдещето на подрастващите и начина, по който им се представя информацията.

"Учителите не могат да бъдат обект на партийна агресия - от това ще пострадат децата ни!" заяви Денков, подчертавайки сериозността на ситуацията. Той отправи призив към министъра на образованието за незабавна реакция и мерки за защита на учителите, които са подложени на натиск. Според Денков, Министерството на образованието и науката (МОН) трябва да предприеме действия, за да се предотврати репресията срещу тези, които са избрали да изразят своето мнение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    18
    хи, хи,
    ПП искат отмяна на забраната за ЛГБТ пропаганда в училищата. Сега става ли ви ясно?!? https://glasove.com/novini/pp-iskat-otmyana-na-zabranata-za-lgbt-propaganda-v-uchilishtata
  • 4
    17
    Н.Денков,
    преди да даваш квалификации, обясни на нас, простите хора как се става академик на БАН, когато в момента си бил министър на образованието.Не му ли викат на това конфликт на интереси. Сега разбрах, как тъй изведнъж при теб като министър на МОН се вдигнаха заплатите на учителите.Много хубаво, но не е ли това :"дал съм ти, за да ми от/върнеш, когато те потърся".Учителите са в твоите ръце или така си мислят и е нужно да внимават.
  • 10
    16
    До 15:
    А-а-а-а-а, не така! Педерастията ни я довлякоха и натресоха твоите американски господари! Лапай им сега пишките, гълтай и мляскай от удоволствие, мама ти продажна проститутко!
  • -6
    15
    Някой
    Хомосексуализъм яката тресе феновете на иZраждане/бкп/бсп. Видимо от коментарите, считат този коментарник за гей сайт.
  • 7
    14
    Петър Хинков
    Какво общо с българските учители има този канален плъх ? Нека се знаят имената на всички учители на издръжка от ЛГБТ НеПеО-тата,които нарушават закона и да бъдат санкционирани както се полага!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари