Николай Бареков измества Ализан Яхова от листата на Доган във Враца

0
Бивши министри и медийни личности се впускат в предизборната битка
Бивши министри и медийни личности се впускат в предизборната битка Снимка: Facebook / Николай Бареков

Бивши министри и медийни личности се впускат в предизборната битка

Предизборната кампания в България набира скорост, а с нея и изненадите в партийните листи не закъсняват. Редица политически фигури сменят цветовете си, докато нови лица се появяват на политическата сцена, създавайки интригуваща картина преди предстоящите избори.

Николай Бареков, познат на обществеността с медийното си минало и политическите си амбиции, изненадващо оглавява листата на Движението за права и свободи (ДПС) - Доган във Враца. Информацията, първоначално публикувана от местния сайт "Зов нюз", бе потвърдена от Районната избирателна комисия около 18:00 часа. Бареков заменя първоначално регистрираната водачка Ализан Яхова, която отпада от листата. Интересен факт е, че Яхова е в листата на "Алианс за права и свободи" в град Русе.

Политическата шахматна дъска се разбърква допълнително с появата на неочаквани фигури в различни партийни формации. Николай Цонев, бивш министър на отбраната, се явява като водач на листата на коалицията около Доган в град Пловдив. Въпреки че Цонев има собствена партия "Нова алтернатива", той сега е част от Алианс за права и свободи, пише в. Сега.

Явор Хайтов, бивш заместник-министър на вътрешните работи и заместник-председател на парламента, повежда две листи на Доган - в град Перник и в 25-и многомандатен избирателен район в град София. Хайтов, известен със земеделското си минало, сега заема позицията на заместник-председател на Земеделски народен съюз.

В лагера на ДПС - Ново начало също се наблюдават интересни трансфери. Иво Цанев, бивш депутат от Съюза на демократичните сили (СДС), който отдавна се е преориентирал към ДПС, сега води листата на формацията във Враца. Бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов пък е поставен на второ място в листите в София област и град Бургас.

Българската социалистическа партия (БСП) - Обединена левица привлича вниманието с включването на три знакови фигури: конституционалистката Наталия Киселова, противникът на ваксините доктор Атанас Мангъров и активистът срещу ЛГБТ+ парадите Евгени Минчев. Въпреки че са поставени на по-задни позиции в листите, тяхното присъствие несъмнено ще предизвика обществен интерес.

Виолета Комитова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството и съосновател на партия "Български възход", изненадващо се появява като водач на листата на партия "Морал, единство, чест" (МЕЧ) в 24-ти многомандатен избирателен район в град София.

Тези и други неочаквани политически ходове създават пъстра и динамична предизборна картина, която обещава интересна и непредсказуема кампания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Али Риза
    Лизогъзец Храбър!!
  • 7
    1
    русенец
    Честта, достойнството и принципите са важно нещо, но келепирът е още по-важен!:) После се чудете, защо само платеният електорат гласува.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари