Никола Цолов завърши на шесто място в Барселона

0
Младият български пилот заема 12-ото място в общото класиране
Младият български пилот заема 12-ото място в общото класиране Снимка: Formula One news Bulgaria / Facebook

Младият български пилот заема 12-ото място в общото класиране

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши шести в основното състезание в петия кръг от сезона в Барселона.

Това бе и юбилеен старт номер 100 в историята на шампионата.

Цолов стартира трети и запази тази позиция до началото на петата обиколка, когато беше изпреварен от британеца Люк Браунинг, след което българинът задържа четвъртото място до последните обиколки на състезанието с дължина 25 тура, информира БТА.

Младият български пилот на няколко пъти се доближи до Браунинг, но не успя да си върне третото място. В края на състезанието Цолов беше атакуван и от италианеца Леонардо Форнароли и германеца Оливер Гьоте и отстъпи на шестото място, което обаче успя да защити в края от атаките на нидерландеца Лорънс ван Хьопен и ирландеца Алекс Дън.

Победител в състезанието стана британецът Арвид Линдблад с време от 39 минути и 9.719 секунди. Състезаващият се за тима на ART Grand Prix Цолов остана на 10.671 секунди от него.

С днешното си представяне Цолов записа петото си завършване в зоната на точките във Формула 3, като този сезон вече има и победа.

В събота българинът завърши 13-и в спринта в Барселона, а с осемте точки от днес вече има 25 и заема 12-ото място в общото класиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари