Ники Кънчев за Кирил Маричков: Отиде си патриарх на българския рок

0
Водещият споделя спомени за приятелството си с легендарния музикант
Водещият споделя спомени за приятелството си с легендарния музикант Снимка: bTV

Водещият споделя спомени за приятелството си с легендарния музикант

Телевизионният водещ Ники Кънчев, близък приятел на наскоро починалия Кирил Маричков, сподели емоционални спомени и размисли за легендарния музикант в предаването "Тази събота". Кънчев подчерта огромната загуба за българската музикална сцена и обществото като цяло, определяйки Маричков като един от ключовите фигури, допринесли за свободата на духа в страната.

"Голяма загуба за цялото общество, българската музика и за българския свободен дух, който Кирил Маричков олицетворяваше. Той е от хората, които отвориха прозорците на свободата в тази страна," сподели Кънчев, припомняйки трудните времена, когато музиката, киното и спортът са били единствената надежда за мнозина.

Мистично напускане на сцената

Коментирайки внезапната кончина на Маричков по време на концерт в село Селановци, област Враца, Кънчев отбеляза: "Има нещо пророческо, мистично и божествено в това да си тръгнеш по този начин. Разбира се, то е и нелепо. Може би в този миг е по-добре близките да са до теб. Той е бил сред своите приятели – Иван Лечев, Славчо Николов, Дони."

Водещият припомни и инцидент по време на турнето на "Фондацията" в Америка, виждайки в това поредица от знаци. Той подчерта сензитивността на Маричков, способността му да улавя неуловимото.

Последно послание чрез музиката

Ники Кънчев обърна специално внимание на последната песен от албума "75" - "Тъмен вятър", виждайки в текста ѝ прощално послание: "В мен будува тревога необяснима и нощта извънземна ме тегли навън, засега съществувам, все още ме има, след това ще изчезна зад близкия хълм." Според Кънчев, тази философска песен отразява усещането на Маричков за изтичащото време.

Безкомпромисен професионализъм и справедливост

Описвайки Маричков като духовен наставник, Кънчев подчерта неговата всестранност и осведоменост за случващото се в страната. "Оценката му я даде живота, както и книгата му. Книгата 'На прага на времето' е учебник по история," сподели водещият.

Кънчев открои безкомпромисния професионализъм на Маричков, особено по отношение на звука и музикалното изпълнение. "Искаше всичко да е точно, подредено, да бъде така както той го вижда. За звука беше безкомпромисен. Истински професионалист. Инстинкт за точност и справедливост," разказа Кънчев, описвайки способността на Маричков да балансира между традициите и съвременността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Към Ники Кънчев
    Отиде си част от младоста на стотици хиляди българи.Отиде си със най светлите им мигове и очаквания,болки и радости,мечти.Отидоха си безкрайно много детства и юношества.България загуби нещо много мило и добро,спомена за безгрижни години и любовта между хората.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари