Незаконно сметище може да е причина за пожара над квартал "Средна кула"

2
В момента на място има 4 екипа на пожарната,
В момента на място има 4 екипа на пожарната, Снимка: БНТ

В момента на мястото на произшествието има 4 екипа на пожарната

Пожарникарите в Русе успяха да овладеят пожар, който избухна в трудно достъпна местност край града. Според информация от Българската национална телевизия (БНТ), огънят е бил овладян, но действията на пожарникарите са били силно затруднени заради пресечения и трудно достъпен терен. Много от местата са били непроходими, а натрупаната суха листна маса, борови иглички и кори от дърветата, заедно с вятъра, са допринесли за разпространението на огъня.

На вече опожарените площи се виждат остатъци от боклуци - стъклени бутилки, мебели, строителни материали. Хора, които живеят в района, коментираха, че местността често се ползва за сметище и това би могло да е причина за възпламеняването на огъня.

В гасенето на пожара участваха и доброволци от формированието към Община Русе. В момента на място има четири екипа на пожарната, които наблюдават района и гасят възникващите междувременно локални пожари. За сега огнищата са ограничени и няма опасност за живеещите в квартала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Контейнерите преливат
    Напълно законно и безнаказано
  • 6
    2
    Незаконно сметище???
    Нали всеки плаща данък смет !?!?!? Защо има незаконни сметища ???????? Ние как си изхвърляме боклука разделно в съответните контейнери , а тези диваци не могат !?!
  • 8
    1
    Кметски наместник
    Б.Йотов, спиш ли?Нима за толкова време не си разбрал за сметището.Още повече, че си изтъквал, че Ср.кула е свързана с детството ти.Обичаш да се правиш на добър с хората и те ти доверяват.Там колко често стъпваш?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари