Незаконен добив в защитената зона "Остров Вардим"

3
Жители на село Вардим алармират за продължаваща незаконна дейност
Жители на село Вардим алармират за продължаваща незаконна дейност

Жители на село Вардим алармират за продължаваща незаконна дейност

Жители на село Вардим подават тревожен сигнал за незаконна промишлена дейност, която продължава въпреки множество подадени сигнали до компетентните институции. Иван Генов, заедно с група от съграждани, изрази своята загриженост в писмо до редакцията на Dunavmost. Той отбелязва, че тези дейности противоречат на заповедта за обявяване на Защитената зона "Остров Вардим".

"Искаме да ви сигнализираме за всекидневна незаконна промишлена дейност във водите на Защитена зона "Остров Вардим", в противоречие със заповедта за обявяване на Защитената зона. Подавани са десетки сигнали до компетентните институции, но реално незаконните действия не са спрени, а напротив - продължават", пише Иван Генов в сигнала си.

Приложеният видео и снимков материал, изпратен от Иван Генов, ясно показва мащаба на нарушението. Г-н Генов отбелязва, че въпреки усилията на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Велико Търново да спре незаконния добив на пясък от река Дунав, тези действия продължават.

Защитената зона "Остров Вардим" и значението ѝ

Защитената зона "Остров Вардим" е обявена с цел опазване на уникалната флора и фауна в района, включително редки и застрашени видове. Нарушаването на регулациите в тази зона представлява сериозна заплаха за местната екосистема и биологичното разнообразие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Капитан Георгиев
    Преди седмица бях в близост на мястото за драгиране.Не мисля че се драгира на острова който е защитена зона,а на 70 метра от него.Друг е въпроса вече дали тази работа ще предизвика промиване на острова,това е специалност на хидроинженери те.Местните жители са запознати с промиването на големи площи от дворовете им преди години,което нямаше да се случи ако беше изградена надлъжна траверса.Тогава рибарите щяха да писнат.Като цяло винаги ще има недоволни,особено когато някой прави пари и не ги разхвърля на околните,а те се засягат че от техния пясък взема един вид,а за тях нищо няма.
  • 3
    5
    До 4
    чакат заповед от "горе". Нали фирмата нарушител "снася" на някои от властта.
  • 5
    4
    До Гранична Полиция и РИООСВ
    КАКВО ЧАКА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ,РИООСВ,ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ,ПРОКУРАТУРА,СЛЕДСТВИЕ,ПОЛИЦЕЙСКО ДОЗНАНИЕ? ИЛИ ТОВА НЕ Е ЗАЯВИТЕЛСКИ МАТЕРИАЛ?
  • -1
    3
    Cenkochokov
    ЕТО ВИ ПРОМЯНА КРЕТЕНИ!! Сега защо не мъкнете торби " жълтици"да "Протестирате" за скъпите горива? Сега защо не борите "Октопода"? Защото банките раздават кредити.. И неустетно НЕ усещате как ви го бутат отзад!
  • 7
    2
    Крадците
    не спят, те крадат неуморно.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари