Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Незабележима камера "щави" шофьорите на входа на Цар Калоян

14

Пътна полиция използва нова схема за налагане на глоби

От години пътувам минавайки през Цар Калоян. Не нарушавам скоростните ограничения и пътната маркировка. Изхождайки от почти ежедневен опит, уверено мога да кажа, че в Цар Калоян не се нарушава ограничението на скоростта, важащо за населените места. Колоната от трафика си върви бавно и това е положението. Дори в централната част съвсем се забавя, поради паркиращи и излизащи товарни автомобили от търговската площ там. Изчакват се всички пешеходци по пешеходните пътеки.

Изглежда, че народната милиция не иска да регулира движението, а само да събира пари от глоби и е намерила "иновативен" начин да щави българските шофьори. На всички е известно, че украинските, турските и румънските водачи са освободени от тази отговорност.

Нов тип измислена камера е установена на входа в градчето и е напълно незабележима. Започвайки отнемането на скоростта на входа и вече сте в капана. Глобите не са солидни, но многобройни, 60-70-75 км/ч са перманентните засечки. Вие намаляте скороста, още не сте навлезли в населеното място, но вече сте заснети от тази странна нова придобивка. Дори няма патрулка наоколо. Просто касичка на входа за по-бавно намалящите.

Колеги водачи! Не пълнете касичката за закупуването на спортни БМВ-та на мързеливата трафик полиция, рекетираща единствено своят собствен народ и работодател.

Пътувайте спокойно и толерантно. Със здраве!

Автор: Спас Ганев
(Автор: Спас Ганев - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    10
    Ала Бала
    Всички сте пълни кавали дето си мислите че тази камера е реална и ви снима ама то като държавата такъв и народа пълен леж
  • 12
    9
    русенец
    В Русе и региона отдавна полиция НЯМА! Останали са само едни жалки страхливи рекетьори с камерки! Жалко! А едно време имаше чест под погона!
  • 6
    8
    07
    Няма ли кой да я начупи тая шибана камера...чист рекет
  • 10
    7
    50
    Пидираси сър.
  • 27
    6
    Петър Илиев
    Слагат трилогията на острова пред бензиностанцията в тревната площ и засичат тези които влизат!Камерата е сложена на около 15-20 метра от табелата за населено място ,а малко преди табелата в завоя е поставен знак 70 и като се покажеш си заснет за превишена скорост за населено место! Явно е че това е незаконно съобразно и ръководството нехае!Важното е да има брой нарушения и да се отчита дейност
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари