New York Times: Страните от БРИКС ще бъдат неуязвими срещу санкции

2
Развиващите се икономики търсят алтернативи на МВФ
Развиващите се икономики търсят алтернативи на МВФ Снимка: АРМЕНПРЕС

Развиващите се икономики търсят алтернативи на МВФ

Страните членки на БРИКС предприемат стратегически ход към намаляване на зависимостта от американския долар, което според The New York Times ще им осигури защита срещу западните санкции.

Ролята на долара в санкционната политика

Директорът на програмата "Глобален Юг" в Института "Куинси" във Вашингтон, Саранг Шидоре, коментира пред The New York Times: "Тези санкции работят, само защото доларът доминира в света".

Алтернативни финансови механизми

Новата банка за развитие се утвърждава като важна алтернатива на западните финансови институции. Банката вече е емитирала заеми за милиарди долари, като позволява изплащането им в национални валути. Това я прави по-привлекателна за развиващите се икономики в сравнение с Международния валутен фонд и Световната банка, които са под силното влияние на западните държави и особено на Съединените американски щати.

Геополитически аспекти

Според The New York Times, членството в БРИКС се разглежда от много държави като форма на геополитическа застраховка срещу непредвидимата външна политика на Съединените американски щати. Анализаторите отбелязват засилващо се усещане за несигурност в навечерието на президентските избори, тъй като американската външна политика може да претърпи драстични промени в зависимост от това кой заема поста в Белия дом.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Мухахаха
    До "кретена на путин" (4) Ти още ли си тук "на лошото", ами не си заминал "на хубавото" в БРИКС ?!
  • 2
    4
    фена на Путин
    АахахахаХахАхааа , хахХаХАХАХАхаАхаХааа ! Путин ви еба майката.
  • 2
    3
    Мухахаха
    Явно ФАЩ треска ги тресе,че доларчето заминава в канала и си мечтаят отново да са световен хегемон. Да ама не. Мечтите обаче са безплатни.
  • -3
    2
    Мухахаха
    Явно проZZия мечтае да възкреси мъртвата преводна рубла. Мечтите са безплатни!
  • 0
    1
    Мухахахахаха
    Сериозно ли бе ? Не може да бъде мухахахаха много лоша новина за смрадливите ДеБил-ПеПерасти мухахахаха какви ли опорки сега ще им набута Шиши....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари