Неволите на пътниците на БДЖ: Закъснения и лоша хигиена по влаковете

0
Пътници сигнализират за значителни закъснения и часове чакане по гарите в страната
Пътници сигнализират за значителни закъснения и часове чакане по гарите в страната Снимка: БДЖ

Пътници сигнализират за значителни закъснения и часове чакане по гарите в страната

Продължават неволите на пътниците, решили да използват услугите на „Български държавни железници“ (БДЖ), за да достигнат до своите летни дестинации. Пътници сигнализират за значителни закъснения и часове чакане по гарите в страната, което затруднява тяхното пътуване.

Горан Благоев, един от засегнатите пътници, споделя своето разочароващо преживяване. Вместо за планираните шест часа, неговото пътуване от Бургас до София е продължило цели девет часа. „На една трета от пътя закъсняхме с 20 минути. Шегувахме се, че това е нещо обичайно,“ разказва журналистът. Въпреки първоначалното закъснение, проблемите се задълбочават между Казанлък и Калофер, където влакът спира неочаквано и без обяснение за пътниците. „Една от кондукторките ни каза, че локомотивът се е сгънал,“ допълва Благоев.

След това, влакът е бил върнат на заден ход до гара „Тъжа“, където пътниците са изчаквали нов локомотив, за да продължат пътуването си. Този инцидент е поредното доказателство за несигурността и липсата на организация в железниците, което подкопава доверието на пътуващите към БДЖ.

След отправено запитване до Министерството на транспорта относно причините за тези закъснения, оттам обясниха, че проблемът е възникнал поради повреда в два от вагоните. Те са били подменени преди заминаването, за да не се правят компромиси със сигурността на пътниците. От БДЖ уточниха, че недостигът на тягов подвижен състав е особено остър от началото на август, като ежедневно липсват между шест и седем локомотива. Това води до временно нарушаване на графика на движение на влаковете и продължителни закъснения.

Въпреки уверенията на железниците, пътниците продължават да се сблъскват не само със закъснения, но и с проблеми, свързани с хигиената във влаковете. „Безобразна е хигиената във влаковете. Железниците не са в състояние да обезпечат своите клиенти,“ коментира още Горан Благоев, подчертавайки неадекватните условия за пътуващите.

В резултат на многобройните оплаквания и липсата на подходящ подвижен състав, БДЖ обещава да положи усилия за обновяване на наличните влакове и да подобри организацията на движение. Въпреки тези уверения, недоволството сред пътниците продължава да нараства, тъй като летните ваканции стават все по-трудно осъществими, заради непредвидените затруднения в железопътния транспорт.

Ситуацията около БДЖ остава напрегната, като компанията ще трябва да се справи не само с техническите проблеми, но и с критиките на своите клиенти, които изискват по-добро обслужване и навременно придвижване. Въпреки обещанията за подобрения, пътуването с влак продължава да бъде изпитание за много от пътниците в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари