Несправедливостта в Париж: Треньорът на Ибаниес се разплака заради отнетото злато

0
Жоел Арате: Извинявам се на България, че не взехме златен медал
Жоел Арате: Извинявам се на България, че не взехме златен медал

Жоел Арате: Извинявам се на България, че не взехме златен медал

Треньорът на бронзовия медалист от Олимпийските игри в Париж Хавиер Ибаниес, Жоел Арате, не скри своето разочарование и емоции след спорното решение на съдиите, които лишиха неговия възпитаник от златния медал. На пресконференция в пресклуб "България", Арате се разплака и отправи специални извинения към България и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

Видяхме, че съдиите не дадоха на Хавиер златния медал. Съжалявам и се извинявам на България и на Красимир Инински, че този медал не е златен“, каза Арате, видимо развълнуван. Той обаче не скри и гордостта си от представянето на своите състезатели, отбелязвайки, че всички те са показали отлична техника, тактика и физическа подготовка.

Арате, който е с дългогодишен опит в бокса, изрази оптимизъм за бъдещето на българския бокс, като подчерта, че предстои усилена работа и подготовка за следващата Олимпиада в Лос Анджелис. „Трябва да продължим напред и в Лос Анджелис да играем по-силно. Трябва ни по-различна тактика и по-силен удар. Ако има нокаут, няма съдии“, коментира кубинският специалист.

Самият Хавиер Ибаниес, който е едва на 28 години, сподели, че усеща подкрепата и признанието на българите след успеха си във френската столица. „Искам да участвам и на следващата Олимпиада. Благодаря на България, че ми отвори вратите си“, заяви той, добавяйки, че макар да не е доволен от факта, че не успя да спечели златния медал, е горд, че е донесъл медал за страната.

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински също изрази своята признателност към състезателите и треньорите за успешното представяне на Олимпийските игри, въпреки спорните съдийски решения. Той подчерта, че боксьорите като Ибаниес и Светлана Каменова са истински примери за подрастващото поколение в България.

Когато видиш сълзите в очите на треньора, това ни прави по-силни. Ние сме едно семейство и трябва да се подкрепяме и в добро, и в лошо“, каза Инински, добавяйки, че е изключително трудно да се вдигне състезател след такъв обир, но въпреки това трябва да продължат напред и да се подготвят за Лос Анджелис 2028.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари