Нерегламентирано сметище горя до бензиностанция в квартал "Средна кула"

0
Пожарникарите в Сеново също гасиха запалване в струпани отпадъци
Пожарникарите в Сеново също гасиха запалване в струпани отпадъци Снимка: Асен Игнатов / Архив

Пожарникарите в Сеново също гасиха запалване в струпани отпадъци

Два пожара в нерегламентирани сметища са ангажирали екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Русе през последното денонощие. Огнеборците са реагирали своевременно, за да предотвратят разпространението на пламъците и да защитят околната среда.

Първият инцидент е регистриран вчера на обяд в квартал "Средна кула" на град Русе. В 12:36 часа екип от Първа районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) - Русе е получил сигнал за запалване на отпадъци в нерегламентирано сметище, разположено в близост до бензиностанция в квартала. Пожарникарите са действали бързо и ефективно, като за по-малко от половин час са овладели ситуацията. В 13:05 часа огънят е бил напълно потушен, предотвратявайки потенциална опасност за близката бензиностанция и околните райони.

По-късно същия ден, в 18:31 часа, е постъпил втори сигнал, този път от град Сеново. Екип от РСПБЗН - Ветово е реагирал на съобщение за пожар в сухи треви и отпадъци, отново в нерегламентирано сметище. Огнеборците са работили усилено в продължение на близо два часа, за да овладеят ситуацията. В 20:10 часа пожарът е бил окончателно ликвидиран, като засегнатата площ е възлизала на приблизително 1200 квадратни метра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари