Неправоспособни водачи на мотопеди "изгоряха" при проверки в Русенско

1
Превозните им средства са били и нерегистрирани, а единият шофьор е бил пиян
Превозните им средства са били и нерегистрирани, а единият шофьор е бил пиян Снимка: Dunavmost / Архив

Превозните им средства са били и нерегистрирани, а единият шофьор е бил пиян

Заловени неправоспособни водачи в Русе и Ветово: един под въздействие на алкохол, друг отказал тест за наркотици.

Пресцентърът на МВР - Русе информира за два случая на заловени неправоспособни водачи в рамките на последните дни, като единият от тях е бил под въздействие на алкохол, а другият е отказал тест за наркотици. Операциите са проведени в градовете Русе и Ветово, и разкриват тревожни нарушения на пътния ред.

На 27 юни около 10:30 часа в град Русе, на улица „Изгрев“, екип на Второ РУ е спрял за проверка мотопед с марка „Соник“, носещ белгийска регистрация. При проверката се е установило, че водачът на мотопеда е 31-годишен русенец, който е неправоспособен и че мотопедът е с прекратена регистрация. Допълнително е станало ясно, че поставената регистрационна табела е издадена за друго моторно превозно средство.

При проверката, 31-годишният мъж е отказал да му бъде извършена проба за употреба на наркотични вещества. За констатираните нарушения му са били съставени три акта, а по случая е заведена преписка по описа на Второ РУ.

Вторият случай се е разиграл на 28 юни около 18:00 часа в град Ветово, на улица „Трети март“. Служители на местното районно управление са спрели за проверка 48-годишен мъж, който управлявал нерегистриран електрически мотопед. Проверка е установила, че водачът е неправоспособен и че при последвала проверка за употреба на алкохол, дрегерът е отчел 1,05 промила на хиляда.

В резултат на извършените нарушения, на 48-годишния мъж са били съставени два акта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    В чЧродейка
    Даже са без номера, никъв контрол
  • 0
    2
    Питам
    Ами на мотоциклети над 125 сс.?
  • 12
    1
    092
    Има цяла моторизирана бригада на Изгрев. Пияни, дрогирани. В 303 блок живеят. Всички ги знаят.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари