"Непокорна Франция" заплаши Еманюел Макрон с импийчмънт

0
Лидерите на крайнолявата партия поставиха ултиматум на френския президент
Лидерите на крайнолявата партия поставиха ултиматум на френския президент Снимка: Еманюел Макрон / Facebook

Лидерите на крайнолявата партия поставиха ултиматум на френския президент

Лидерите на крайнолявата партия "Непокорна Франция" отправиха сериозно предизвикателство към френския президент Еманюел Макрон, обявявайки, че ще внесат искане за импийчмънт, ако той не назначи Люси Касте за министър-председател на страната. Това беше обявено в текст, публикуван във френския седмичник "La Tribune Dimanche", който предизвика широка обществена и политическа реакция.

"Непокорна Франция" отправя остри обвинения към Макрон, наричайки действията му "институционален преврат срещу демокрацията". Според партията, френският президент умишлено отказва да признае резултатите от парламентарните избори, проведени през юли. Те смятат, че Макрон се опитва да назначи министър-председател без да вземе предвид волята на народа, изразена на изборите.

Партията предупреждава, че ако президентът продължи по същия път, те ще използват всички конституционни средства за отстраняването му от длъжност. Тази радикална стъпка е реакция на поражението на Макрон на последните парламентарни избори и на европейските избори, което подхранва недоволството сред опозиционните партии.

Реакцията на "Непокорна Франция" идва в критичен момент за френската политика, когато политическата обстановка в страната става все по-напрегната. Макрон, който се опитва да запази своята власт и да формира ново правителство, обяви по-рано тази седмица, че е поканил лидерите на парламентарните фракции и партии на среща на 23 август. Целта на тази среща е обсъждане на бъдещото правителство, което ще трябва да се справи с растящите политически предизвикателства и недоволството в страната.

Назначаването на Люси Касте за министър-председател е ключовият въпрос, върху който се концентрира политическото напрежение. Ако Макрон откаже това назначение, Франция може да се изправи пред политическа криза с потенциал за импийчмънт на президента – нещо, което не се е случвало в модерната история на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Бабоеб Макрон
    Оххх и мен какъв голям обрязан арабски хуй ме чака,чак нямам търпение да се насадя на него....бабата малко ще ревнува,ама няма значение
  • 2
    5
    Мухахахахаха
    До 4 И кой дава тази оценка - един посран укропитек, дето живее в покрайнините на Европа и въздиша по кочината на Куролап Зеленски ... Аре в лево бе ДеБил ...
  • -2
    4
    Мухахахахаха
    До 3 И кой дава тази оценка - един посран русофилистик, дето живее в покрайнините на Европа и въздиша по кочината на "цар" путак ... Аре в лево бе дебил ...
  • 1
    3
    нормално
    едва ли франция са имали по- некадърен президент
  • -1
    2
    Зрител
    Много бързо старее ЕМ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари