Недоволство заради ново разписание на автобусите до два квартала в Русе

9
Хората са разочаровани
Хората са разочаровани Снимка: Dunavmost

Хората са разочаровани

От 1 юли градският транспорт в Русе е изцяло общински, което доведе до значителни промени в транспортната схема на града. Това предизвика недоволството на десет хиляди души от крайните квартали "Долапите" и "Средна кула", които смятат новото разписание за неадекватно. Хората са разочаровани от разредените автобуси и липсващата вечерна линия, което затруднява ежедневното им придвижване до работа и обратно.

Според информация на Българската национална телевизия (БНТ), автобусите до "Долапите" и "Средна кула" минават през интервал от 45 минути до час и половина, което е значително неудобство за жителите. Светлана Стоянова, жителка на един от засегнатите квартали, коментира: „Много хора не могат да стигнат до работните си места. Няма го транспорта, не е нормален просто. Нещо трябва да се промени. Очаквам някой да си свърши работата, защото аз като не си свърша моята, мен ще ме уволнят. Тук кварталите са предимно от работници, които трябва да отидат на работа. Как да отидат, пеша?“

В резултат на неудобствата, Светла Кърчева е инициирала подписка срещу новото разписание на градския транспорт. Тя споделя: „Имаше автобуси до 10:00 часа вечерта в двете посоки. На 3 юли осъмнахме с много по-различно разписание, което беше много орязано, много неудобно за работещи хора. Бих искала да се промени разписанието.“

Кметският наместник на "Средна кула", Божидар Йотов, изрази своето мнение относно проблема: „Трябва да има равнопоставеност на всички граждани на двата квартала.“

От Община Русе обясняват, че действащите разписания са съобразени с натовареността на линиите. Инж. Светлозар Маринов, ръководител "Транспортна дейност и контрол" - Община Русе, коментира: „В диапазона от 10:00 часа до 16:00 часа няма транспорт, поради факта че беше предварително направено обследване и популация в този диапазон на време – няма. Това не означава обаче, че не подлежат на промяна, не само за квартала, но и за целия град.“

Проблемът с недостатъчния брой шофьори също остава актуален. От Община Русе заявиха, че предстои обучението на нови кадри, които да започнат работа през август, което би могло да подобри ситуацията.

Жителите на "Долапите" и "Средна кула" настояват за спешна промяна в разписанието на градския транспорт, като искат адекватни услуги, които да отговарят на нуждите им. Те очакват отговорните институции да предприемат необходимите мерки, за да осигурят равнопоставеност и удобство за всички граждани на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    17
    До Коста
    Йотов никой не го е избирал.Назначиха го.Неговата фирма за боклуци, регистрирана на името на сина му в София трови въздуха в Русе.Той самият(Б.Йотов) като завлече едни пари като кмет, се направи на болен и избяга временно в чужбина, докато се забрави случая.Кмет - обирджия .
  • 9
    16
    До Сексагинта Приста
    Град със смешни заплати по картелни споразумения между селяци и кримита.Бедни хора.Какъв теанспорт? Луди ли сте?Само тротинетките ще оправят работата.Хората избягаха от Русе.Бедност,ниски заплати,екология,мизерия,доносници,обществени поръчки,пикльовци.Какво да правим ТуК? Да гледаме селяндурите като правят духовни чикии и минети един ,друг и мазни селски чалгари и тлъсти пияни мангусти? Надрусани глупаци в коли и на мотори? Наркомани изкуфели по центъра? Ние деца имаме.В Испания,Португалия,Италия и Франция ни е най добре.Иначе *Монтюпе" - бял дроб,черен дроб или ВИММЕС и нейде из общината за 1300 лв. Що да дирим тук? Да късаме билетчета на новият паркинг за 1500 лв. от зори до здрач на слънце и дъжд? Няма нужда.
  • 3
    15
    до КОСТА
    Батката е голяма работа.... - Шъ станее...шъ стане...батка,батка...
  • 12
    14
    Сексагинта Приста
    Град без редовен транспорт - крачка от тотално обезлюдяване. Да не го допускаме.. Днес , неделя, видях празен автобус 30 да се движи по маршрута си. Справката на сайта сочи, че в неделя не се движи.... Някъде, в русенския транспорт има Проблем или Проблеми.
  • 13
    13
    Страшна мисъл
    Изказването на инж.Св.Маринов е израз на титанична интелектуална мощ - ползващите ZCMQMобществетия транспорт са " популация", а промените могат и да се променят. Въпросът е, обаче, дащо са направени, без мнетието на " популацията", ползваща транспорта? Очевидната цел е съкращаване на разходите - раздутата администрация трябва да се издържа някак...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари