Назначиха трима съдии в Районен съд - Русе

1
Това съобщиха от Висшия съдебен съвет
Това съобщиха от Висшия съдебен съвет Снимка: Dunavmost

Това съобщиха от Висшия съдебен съвет

Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, съгласно § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.), назначи класираните кандидати за заемане на 40 свободни длъжности „съдия“ в 30 районни съдилища, съгласно обявения конкурс с решение на СК на ВСС по протокол № 43/19.12.2023 г. и обн. в ДВ, бр. 1/02.01.2024 г. Това съобщиха от Висшия съдебен съвет.

Колегията назначи на основание чл. 160, във връзка с чл. 186а, ал. 4 от Закона за съдебната власт, считано от датата на встъпване в длъжност:

Доротея Димова-Северинова на длъжностсъдия“ в Районен съд - Русе,

Милена Трифонова на длъжностсъдия“ в Районен съд - Русе,

Антоанета Абрашева на длъжностсъдия“ в Районен съд - Русе,

Поради попълване на местата, бе прекратено гласуването за останалите кандидати, участвали в конкурса за първоначално назначаване на длъжността “съдия“ в районните съдилища. Колегията отказа да назначи кандидатите, за които се установява, че не отговарят на изискванията на чл. 162, чл. 164, чл. 184, ал. 4 и чл. 185, ал. 1 от Закона за съдебната власт.

Колегията допусна на основание чл. 60, ал. 1 от АПК, предварително изпълнение на решението си по протокол № 28/25.06.2024 г., с което на основание чл. 160, във връзка с чл. 186а, ал. 4 от ЗСВ са назначени класираните кандидати.

Решенията подлежат на обжалване пред Върховния административен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    що бе, георгиева,
    не е отсъдил в твоя полза ли?!? льошо!
  • -3
    1
    Георгиева
    Вземете и съдията Огнян Маладжиков от РС-Тутракан. Той живее в Русе, за да не му плащате и ежедневните, многогодишни пътни разходи до Тутракан и до Русе. Ако беше ерудит, умен и кадърен, щяха да си доведат съдията Огнян Кирилов Маладжиков в РС- Русе, в ОС- Русе, но понеже е заспал, некадърен глупак, съдията Маладжиков е натресен на РС-Тутракан. Такъв глупав и малоумен съдия, като Огнян Кирилов Маладжиков, не е работил никога в Тутраканският Районен съд от неговото основаване . Утрепки, като Маладжиков, стават съдии.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари