Натоварен трафик на границите с Румъния и Сърбия

0
Интензивен трафик на товарни автомобили на изход при ГКПП "Дуранкулак"
Интензивен трафик на товарни автомобили на изход при ГКПП "Дуранкулак" Снимка: БТА / Архив

Интензивен трафик на ключови гранични пунктове. Ремонти затрудняват преминаването.

Ситуация на Дунав мост

На Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението поради извършване на основен ремонт в българския участък. Движението се осъществява в една лента с пропускателен режим, регулиран от светофарна уредба. Шофьорите в региона могат да използват алтернативни маршрути през ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Важно е да се отбележи, че ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари" работят от 08:00 до 20:00 часа ежедневно и не обслужват товарни автомобили.

Натоварен трафик по северната граница

Към момента се наблюдава интензивен трафик на товарни автомобили на изход при ГКПП "Кардам" и ГКПП "Дуранкулак".

Ограничения по южните граници

През граничните контролно-пропускателни пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" е разрешено преминаването единствено на леки автомобили и микробуси.

Границата с Република Сърбия

Трафикът е интензивен на ГКПП Калотина на изход за товарни автомобили.

Реконструкция на ГКПП "Станке Лисичково"

До 21 октомври 2024 година на ГКПП "Станке Лисичково" ще действа временна организация на движението поради извършване на строително-монтажни работи по реконструкцията на пункта.

Ситуация по останалите граници

Интензивен трафик на товарни автомобили се отчита на изход при ГКПП "Калотина". На границата с Гърция, Република Северна Македония и Република Турция движението е нормално на всички останали гранични контролно-пропускателни пунктове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари