Наталия Киселова: ГЕРБ и ДПС трябва да помислят за смяна на лидерите

0
Опростачването на речта в парламента води към агресия и насилие
Опростачването на речта в парламента води към агресия и насилие Видео: Дарик

Опростачването на речта в парламента води към агресия и насилие

Качеството на речта в парламента спада. Тази тенденция открои преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова в предаването Стълбището на Дарик.

Според нея това е много опасно, защото опростачването на речта се пренася чрез медиите към обществото. По думите ѝ така се стига до агресия, а след това и до насилие. Тя обясни, че всеки ден виждаме и изживяваме такива примери.

“Когато вече вътрешните задръжки във всеки у нас падат това води до агресия, а прераства в насилие и примерите затова са не само през шофирането, но и в смъртните случаи, за които чуваме за съжаление в новините, които се превръщат като криминални хроника. Това не е болест само на българското общество и на другите така демократични общества. Това е много сериозен проблем”, посочи Киселова.

Според нея и лидерите на други партии трябва да помислят за оттегляне.

След като двама от лидерите от предишния парламент се оттеглиха, къде доброволно - Христо Иванов, къде доброзорно - Корнелия Нинова, ми струва че и в първата и втората парламентарна група също трябва да помислят за това. Част от причините да сме в толкова дълга криза не се корени в това, че съществуват партия ГЕРБ и партия ДПС, а може би в техните лидери. Това е част от преосмислянето без да правим революция в парламентарното управление", добави Киселова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    русенец
    Последните няма и 30 % от гласуващите да сменят най-сетне ГЕРБ и ДПС, че ебаха мамата на Булгаристан!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари