Настаниха в психиатрия мъжа, пребил заместник-директор в училище в София

0
Инцидент с психично болен мъж вдигна на крак властите
Инцидент с психично болен мъж вдигна на крак властите

Инцидент с психично болен мъж вдигна на крак властите

Инцидент разтърси спокойствието в столичния квартал "Хаджи Димитър", когато заместник-директор на 42-ро Средно общообразователно училище бе нападнат от неизвестен мъж в училищния двор. Софийската районна прокуратура разпореди незабавното настаняване на нападателя в психиатрично заведение за оценка на психичното му състояние.

Случаят се разигра на 24 септември 2024 година, когато непознат мъж влязъл в двора на учебното заведение. При опит на заместник-директора да го отпрати, нарушителят реагирал агресивно, нанасяйки удари в областта на лицето и гръдния кош на училищния служител.

Инцидентът предизвика незабавна реакция от страна на правоохранителните органи. Образувано е досъдебно производство, а в хода на разследването са събрани данни, подсказващи, че извършителят може да страда от психично заболяване и да представлява опасност както за себе си, така и за околните.

В отговор на тези притеснителни факти, на 25 септември 2024 година наблюдаващият прокурор е издал разпореждане за незабавно настаняване на нападателя в специализирано психиатрично заведение. Целта е провеждането на обстоен преглед и изготвянето на съдебна психиатрично-психологична експертиза, която да даде яснота относно психичното състояние на лицето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Stoian
    Браво.Трябвало всички даскали да ступа,така профилактично,
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари