Нашествие на летящи хлебарки в Гърция

0
Едрото и бързо размножаващото насекомо атакува Лариса
Едрото и бързо размножаващото насекомо атакува Лариса

Едрото и бързо размножаващото насекомо атакува Лариса

През последните две седмици общинските власти на Лариса получават десетки жалби от граждани, чиито домове са атакувани от големи летящи хлебарки.

Появата на голям брой от специфичния вид не е необичайна за Лариса през лятото, особено след мека зима, но тази година "заразата" изглежда особено остра, съобщи "Катимерини", предаде БТА.

Експертите казват, че неотдавнашните наводнения в района също са допринесли за проблема, като са изхвърлили хлебарките на открито.

Идентифициран като Periplaneta americana (или американска хлебарка), вредителят, който залива Лариса, е най-големият и най-бързият сред разпространените видове хлебарки и може да се множи с бързи темпове благодарение на способността си да лети.

Местните власти правят всичко възможно да се справят с проблема. Жителите и местните фирми също са призовани да се включат в битката, като напръскат имотите си с инсектициди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    джони
    Ха ха ха, много обичам бира и климатик, дреме ми на патката, а тия дето се вълнуват от проблема, какво постигнаха.
  • 9
    2
    Конспиратор до 1:
    Права си, със сигурност и на майка ти путката е тресната от „климатичните промени“, вероятно е получила топлинен удар от прежулване и претриване при разюздан секс с тумба неумити цигани, за да изсере такова тъпо парче като теб! Наздраве с ледена бира на включен климатик! И ... да поздравиш майка си от мангалите от Селеметя, още я помнят с разкрепостените оргии!
  • -9
    1
    хаха
    Скоро и у нас! Тука конспираторите нали отричат климатичните промени. То за това и тригровите комари не дойдоха от Африка в Гърция, а 2 години след това вече и в България, та чак до Румъния. Същото ще стане и с летящите хлебарки, както и с всяка друга летяща напаст. Глобалното затопляне е рай за насекомите. Колкото по-топла става зимата на север, толкова по-успешно мигрират и живеят тварите тук. Ама ганя е над тия неща :D Преди няколко седмици като имаше статия за захлаждане и веднага един ганьо писа коментар "Какво стана с глобалното затопляне". Три дни след това новини за адска жега, НО ганя набичил климатика, жули студени бири и мълчи по темата. Сега след невижданите градушки с ледени топки като ябълки същия този ганя е запазил гробно мълчание по темата за "климатичните промени".
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари