Нарушенията по пътищата в Русенско са значително повече отколкото през миналата година

0
Това отчетоха от "Пътна полиция" - Русе
Това отчетоха от "Пътна полиция" - Русе

Това отчетоха от "Пътна полиция" - Русе

За деветте месеца на 2024 година в град Русе са издадени значително повече наказателни постановления и глоби с фиш в сравнение с предходната година. Началникът на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР - Русе, главен инспектор Николай Ненков, обяви, че са регистрирани с 600 повече наказателни постановления и с 700 повече глоби с фиш. Той допълни, че основната причина за това е превишаването на скоростта, като отбеляза, че през последните години транспортният поток се е увеличил значително.

През последната седмица са обслужени 596 собственици на моторни превозни средства за регистрация на автомобили. На пътя са констатирани 160 нарушения, от които основната част са за превишена скорост, а 140 наказателни постановления са връчени на водачите. Общо 250 глоби са събрани и обработени.

Директорът на Областната дирекция на МВР - Русе, старши комисар Пламен Първанов, поясни, че при нарушения, извършени от чужди граждани, наказателното постановление се издава и връчва веднага, преди те да напуснат страната. Засилен е и контролът върху водачите на индивидуални електрически превозни средства.

Сред положителните тенденции за деветмесечния период е намаляването на смъртните случаи при пътни инциденти - загиналите през 2024 година са с шест души по-малко в сравнение с 2023 година. Също така се отчита спад в случаите на шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, като всяка седмица се провеждат около 300 теста.

Главен инспектор Ненков подчерта, че промени в Наказателния кодекс, криминализиращи тези нарушения, са довели до по-строги санкции. Старши комисар Първанов добави, че при доказани нарушения автомобилите се спират от движение и остават в полза на държавата.

„Всички тестове за алкохол и наркотици са сертифицирани. От началото на годината досега е имало само два случая на разминаване между полевите тестове и кръвните проби. В такива случаи се взема предвид резултатът от кръвната проба. В страната има само шест лаборатории, които извършват тези изследвания, но се надяваме да бъде открита и една в Русе,“ каза още старши комисар Първанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    ...
    Е, как така? Конфискацията на бракмите на пияндетата с по над 1,2‰ не даде ли резултат? Ама май вместо тест за алкохол трябва да се прави тест за интелигентност и който е с по-малко от 90 да му се отнема СПУМПС. Ще рече някой, че 90 е много малко, ама ще се изненадате на какви квадратни идиоти дават „книжки“.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари