Напрежение в бургаско училище: Учители и родители искат изключването на агресивен третокласник

0
Физическа агресия и провокации водят до масов бойкот на учебните занятия
Физическа агресия и провокации водят до масов бойкот на учебните занятия

Вече втора седмица децата от класа не посещават училище

Родители и учители настояват за преместване на проблемен ученик в бургаско училище.

Родители и учители от основно училище "Свети свети Кирил и Методий" в град Бургас са изправени пред сериозно предизвикателство. Вече втора седмица почти цял клас третокласници не посещават учебни занятия заради един свой съученик, чието поведение създава проблеми, информира NOVA.

Ситуацията е достигнала критична точка, като родителите настояват детето да бъде преместено в друго учебно заведение. Техните искания намират подкрепа и сред преподавателите от началния курс, които споделят, че не могат да провеждат нормално учебния процес в клас.

Родителите на учениците от трети "В" клас описват множество случаи на физическа и вербална агресия от страна на въпросното дете. Сред инцидентите се споменават "блъскане, бутане, провокации", както и особено тревожен случай, при който ученик е бил наръган с молив в опасна близост до сънната артерия.

Една от майките изрази сериозно безпокойство: "Притеснявам се за живота на детето си". Според информацията, предоставена от родителите, това е четвъртият клас, в който е премествано проблемното дете.

Ситуацията е толкова сериозна, че е била извършена полицейска проверка на видеозаписи от класната стая. Един от родителите сподели шокиращи данни: "В рамките на 2 часа и половина записите показват само 9 минути учебен процес".

Кремена Танева, заместник-директор на училището, потвърди, че педагогическият състав е единодушен в подкрепата си за родителите: "Както те подкрепят нас, така и ние заставаме зад тях".

Дорена Киндалова, главен учител в училището, разкри, че въпреки многобройните усилия, не срещат съдействие от страна на родителите на детето: "Родителите бойкотират усилията на училището. Те смятат, че има световен заговор срещу тях, който да изведе детето им от училището".

От друга страна, Зорка Иванова, майката на детето в центъра на конфликта, твърди, че нейният син е жертва на клевети и агресия. Тя описва инциденти, при които детето ѝ е било "пребито от трима ученици" и е чувало викове като "Майка ти да умре!". За нея текущите действия на останалите родители представляват "гавра" с нейния син.

Ситуацията остава напрегната, като всички страни търсят решение на проблема, което да гарантира безопасността и качественото образование на всички ученици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Лелееее
    Един мухльо,третокладник,бъдещ престъпник!!!!! Институциите безсилни!!!! За какво говорим????? Никакви психолози,педагогически съветници!!!! За такъв изрод,който тормози околните-бой,бой и пак бой!!!!!
  • 1
    5
    До 3
    Само с такива умници като теб ще се оправим в живота..
  • 2
    4
    Ivan
    Все ще скочи на някое дете, което след училище тренира карате, бокс, кикбокс...
  • -4
    3
    Изроди
    Вижте ги. Нарочили са едно невинно дете и са извикали телевизията.
  • 7
    2
    Иван
    Такива боклуци не можело да ги местиш да се интегрират. Да ви се изтаковам на системата.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари