Наплив от туристи в Приморско и Китен

4
Здравко Василев настоява за промени в концесионните схеми за плажовете
Здравко Василев настоява за промени в концесионните схеми за плажовете

Здравко Василев настоява за промени в концесионните схеми за плажовете

Приморско и Китен, две от най-популярните летни дестинации по Българското Черноморие, преживяват активен туристически сезон. Според Здравко Василев, местен жител и автор на снимки, показващи препълнените плажове, туристическият интерес към тези курорти не отслабва, въпреки предизвикателствата, пред които се изправя местният бизнес.

В ефира на "Здравей, България" по NOVA, Здравко Василев коментира, че въпреки загубата на туристи от Чехия, Словакия и Германия, плажовете в Приморско и Китен са препълнени. „Тези снимки показват, че в Приморско и Китен сезонът не е слаб“, сподели Василев, добавяйки, че сега основният контингент посетители са българи от „средно ниво и под него“.

Местните жители и бизнеси разчитат предимно на плажовете като основен туристически ресурс. Василев посочва, че за да се запази и развие този ресурс, е необходимо по-строго регулиране на дейностите по плажните ивици. „На морските общини е отнета каквато и да е възможност да регулират случващото се по плажните ивици“, подчерта той.

Василев настоява за промени в концесионните схеми, като твърди, че те трябва да бъдат обърнати в полза на местните хора, които развиват летния туризъм. Според него, общините трябва да имат по-голямо участие в отдаването на концесии и стопанисването на плажовете, за да се гарантира устойчивото развитие на региона.

Местният бизнес е изправен пред редица предизвикателства, свързани с конкуренцията и липсата на достатъчна подкрепа от страна на властите. Здравко Василев посочва, че общините трябва да имат по-голямо участие в управлението на плажните ивици, за да се осигури баланс между интересите на туристите и местните жители.

Туристическите дестинации Приморско и Китен остават популярни сред българските туристи, въпреки намаленото присъствие на чуждестранни гости. Местният бизнес, обаче, се нуждае от подкрепа и нови стратегии за развитие, за да се справи с новите реалности и да продължи да привлича туристи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Йовчо
    Моят шпек също е в Китен. Плацика се и си масажира двете прилежащи части!
  • 2
    5
    Рени Б.
    Трябва да престане това извиване на ръце за шезлонги и чадъри.!!! Много българи предпочитат свободното плажуване, а " свободните места" са смехотворно малко!!!!
  • 3
    4
    Мики
    Смешника Здравко и туризъм!?
  • 9
    3
    Живущ на Китен
    Китен и Приморско отдавна са съсипани като курортни градчета. Това високо презастрояване на всяко свободно местенце, кръчмите с чалга, сергиите по улиците, липсата на паркоместа - всичко това оказва огромно влияние в облика на тези китни места. За съжаление, всяка следваща власт ги съсипва, вместо да се помисли върху проблемите и да се търси тяхното разрешаване. В каквото са превърнати, това ще привлича и туристите.
  • 9
    2
    Габи
    Поредното нищо говорене и празнодумие. Алчността няма граници. Къде и как се отчитат приходите от необявяваните наеми на стотици туристи в частните къщи?Държавата трябва да спре да помага и облагодетелства най-сивият сектор.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари