Напитки с цианид убиха 6 души в луксозен хотел в Тайланд

0
Полицията твърди, че е открила следи от цианид във всичките шест чаши за чай
Полицията твърди, че е открила следи от цианид във всичките шест чаши за чай Снимка: Royal Thai Police

Един от загиналите е заподозрян като основния виновник за отравянето поради сериозни финансови затруднения

Трагедия в луксозния хотел "Гранд Хаят Ереуан" в Бангкок, Тайланд, разтърси местната общност и предизвика международно внимание. Шестима души починаха след като са консумирали напитки, отровени с цианид, съобщава Би Би Си.

Един от загиналите, според властите, е заподозрян като основния виновник за отравянето поради сериозни финансови затруднения.

Разкриване на жертвите

Шестимата загинали бяха открити в хотелските им стаи от почистващия персонал на "Гранд Хаят Ереуан". Аутопсията установи, че са починали 24 часа преди да бъдат намерени. Сред тях са двама американски граждани – Шерин Чонг и Данг Хунг Ван, както и четирима виетнамци – Ти Нгуен Пуонг, Хонг Пам Тан, Ти Нгуен Пуонг и Дин Тран Фу.

Финансови връзки и дългове

Според информацията, двама от шестимата са дали заеми в размер на "десетки милиони тайландски бати" на друг от починалите. Тези заеми са били предназначени за инвестиции. 10 милиона тайландски бати се равняват на около 280 000 долара. Тази финансова връзка е една от основните следи, които полицията разследва.

Разследването на мястото на инцидента

Заместник шефът на полицията в Бангкок, Ген Нопасин Пуунсауат, заяви на пресконференция, че вероятно става въпрос за умишлено отравяне. Групата се е чекирала в хотела по отделно и е настанена в пет стаи – четири на седмия етаж и една на петия. В понеделник всички се събрали в стаята на петия етаж.

Детайли от фаталната Вечер

На 14:00 часа местно време, групата поръчала храна и чай, доставени от рум сървис. Сервитьорът предложил да приготви чая, но Шерин Чонг отказала. Сервитьорът разказва, че Чонг била видимо притеснена и говорела малко. След това никой от персонала не ги е безпокоил до откриването на телата.

Откритието на олтровата

Полицията откри следи от цианид във всички шест чаши за чай. Това откритие подсили подозренията за умишлено отравяне. Роднини на двама от починалите разкриха, че те са собственици на строителен бизнес и са дали пари на заем на Шерин Чонг за инвестиция в болнична сграда в Япония.

Неясни причини

Все още не е напълно ясно дали финансовите дългове са причината за необичайната смърт на шестимата души. Разследването продължава, като полицията се стреми да разкрие всички детайли около този шокиращ случай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари