НАП продава конфискувани пистолети "Макаров"

0
Близо 1400 пистолета отиват на търг с тайно наддаване
Близо 1400 пистолета отиват на търг с тайно наддаване Снимка: НАП

Близо 1400 пистолета отиват на търг с тайно наддаване

Националната агенция за приходите (НАП) обяви предстоящ търг с тайно наддаване за продажба на значително количество огнестрелни оръжия, отнети в полза на държавата. Събитието предизвиква интерес сред лицензирани търговци и колекционери на оръжие.

Детайли за търга

Търгът ще се проведе на 22 октомври 2024 година в сградата на Териториалната дирекция на НАП София. Началото е определено за 11:00 часа, а мястото е улица "Генерал Йосиф В. Гурко" № 12, етаж 2.

Обект на продажбата са общо 1394 огнестрелни оръжия, предимно пистолети "Макаров" и "АР-МВР". Общата начална тръжна стойност на оръжията е приблизително 170 милиона лева.

Условия за участие

Интересна особеност на търга е, че пистолетите ще бъдат предлагани в групи, а не поединично. Потенциалните купувачи имат възможност да наддават за една или повече групи според интереса си.

За да участват в наддаването, кандидатите трябва да отговарят на следните условия:

  1. Да притежават необходимите лицензи съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.
  2. Да внесат депозит в размер на 20% от началната тръжна цена за съответната група оръжия, за която желаят да наддават.

Предложенията за участие в търга ще се приемат в периода 15-17 октомври 2024 година, като за всяка група трябва да се подаде отделно предложение.

Произход на оръжията

Пистолетите, обект на търга, имат различен произход:

  • Част от тях са иззети от Министерството на вътрешните работи (МВР) от собственици с изтекли разрешителни за притежание.
  • Друга част са отнети от притежателите им въз основа на съдебни или прокурорски актове.

Възможност за оглед

За заинтересованите лица е предвидена възможност за оглед на оръжията. Те се съхраняват в Централния оръжеен склад на МВР. Огледите ще бъдат организирани в периода 15-17 октомври 2024 година.

Важно е да се отбележи, че за достъп до огледите, кандидатите трябва да подадат предварителна заявка до НАП най-късно до 4 октомври 2024 година.

Допълнителна информация

Пълна информация относно условията за участие, изискванията към кандидатите и процедурата на търга може да бъде намерена на официалния уебсайт на Националната агенция за приходите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    русе
    на едро използвани пистолети максимум 65-70лв/броя. НАП или няма експерти или търси балъци.
  • 3
    1
    Само Минавам
    "Обект на продажбата са общо 1394 огнестрелни оръжия, предимно пистолети "Макаров" и "АР-МВР". Общата начална тръжна стойност на оръжията е приблизително 170 милиона лева." 170 000 000 / 1394 = 121 951,21 лв. за пистолет. 122 000 лв. за пистолет който може да се намери 150-200 лв.? Да не би случайно търгът да е за 170 000 лв? Че за 122 000 лв. трябва да е златен Макаров, летял в Космоса, лично притежание на Ю. Гагарин, с автограф оt Н. Макаров и част от мощите му.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари