Нанси Фезер: Нападенията срещу полицаи в Германия поставиха потресаващ рекорд!

0
Вътрешният министър представи доклад за 2979 нападения срещу служители на реда
Вътрешният министър представи доклад за 2979 нападения срещу служители на реда Снимка: Нанси Фезер / Facebook

Вътрешният министър представи доклад за 2979 нападения срещу служители на реда

Германия се изправя пред тревожна реалност, след като доклад на федералната полиция разкрива, че през 2023 година са регистрирани рекордни 2979 нападения срещу служители на реда. Вътрешният министър Нанси Фезер определи тези данни като "потресаващ рекорд", подчертавайки нарастващото насилие срещу полицаите в страната.

На специална пресконференция в пристанищния град Росток, Фезер представи официалния доклад, според който близо 25% от нападнатите служители са били ранени, а 88 от тях са получили толкова тежки наранявания, че не са могли повече да се върнат на работа. Това е първият случай, откакто започва воденето на статистика през 2001 година, в който се регистрира толкова високо ниво на насилие срещу полицаи.

Федералната полиция съобщава, че почти всички нападения са физически посегателства, извършвани предимно по време на рутинни служебни задължения, като патрулиране, разследвания и конвоиране на лица за депортиране. Забележителна част от нападенията са извършени в рамките на железопътния транспорт и по време на масови мероприятия като футболни мачове.

Данните показват, че в 78% от случаите извършителите са мъже на средна възраст от 33 години. Половината от тях са били под въздействието на алкохол или наркотици, като много от тях са вече познати на органите на реда. Впечатляващ е фактът, че почти една четвърт от нападателите са рецидивисти или закоравели престъпници.

Директорът на федералната полиция Дитер Роман допълни на същата пресконференция, че от началото на годината са регистрирани над 400 физически посегателства срещу служители на реда, довели до тежки телесни повреди. Той посочи, че един от случаите дори е завършил със смъртта на млад полицайя, предаде ДПА.

Освен тревожните данни за нападенията срещу полицаи, докладът също така отчита значително увеличение на нелегалните влизания в Германия. През 2023 година са регистрирани 127 549 незаконни влизания на територията на страната, което е ръст с 39% спрямо предходната година и най-високият брой от 2016 година насам. Въпреки този ръст, много от задържаните незаконни мигранти все още се намират в Германия, тъй като властите са длъжни да разгледат молбите им за убежище.

За да се справи с нарастващата имиграционна криза, Германия продължава да прилага засилен граничен контрол на границите си с Полша, Чехия и Швейцария, както и с Австрия, където режимът е в сила от 2015 година. Министър Нанси Фезер заяви, че проверките ще останат в сила, докато потоците от мигранти към Европа не намалеят. Тя също така изрази недоволство от неравномерното разпределение на мигрантите в Европейския съюз, подчертавайки, че Германия приема много повече мигранти от другите страни.

Въпреки увеличения брой депортации през 2023 година до 21 206, планът на властите за депортиране на 60 000 души остава недостижим. Липсата на места за задържане на лица, подлежащи на депортация, е една от основните причини за неизпълнението на тази цел, отбелязаха Фезер и Роман.

Ситуацията в Германия продължава да се усложнява, като нарастващото насилие срещу полицаите и увеличената нелегална имиграция поставят сериозни предизвикателства пред федералните власти. Въпросът остава как ще бъдат взети необходимите мерки за защита на служителите на реда и за справяне с имиграционната криза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Мухахахахаха
    Я чакай да позная - огромната част от тези нападения е извършена от новите мургави германци,нали така ? Афронемците нали ? Мухахахахах Германистан
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари