Намушканият фармацевт се притеснил дали ще го оставят на работа

0
Разказ на собственика на аптеката
Разказ на собственика на аптеката Видео: bTV

Раната е сериозна – засегнати са артерия и мускул, като е изгубено значително количество кръв

Собственикът на аптеката обяви намерението си да инсталира паник бутон след шокиращия инцидент, при който фармацевт беше нападнат с нож от клиент. Пострадалият аптекар е вече изписан от болница „Пирогов“, но остава в силен шок след преживяното.

Живко Малчев, собственик на аптеката, сподели пред bTV, че агресията на извършителя е била провокирана от забавянето при обслужването, тъй като фармацевтите са били заети с други клиенти. Клиентът, който се оказал 57-годишен мъж, дошъл с намерението да закупи капки за нос. Въпреки това, когато не получил незабавно обслужване, започнал да крещи и да обижда персонала.

43-годишният аптекар се опитал да успокои ситуацията, като помолил агресивния клиент да напусне аптеката. След като излязъл за кратко навън, мъжът се върнал въоръжен с нож и без джапанки, с които е бил обут по-рано. Аптекарят реагирал бързо и поставил пред себе си пожарогасител, за да се защити, но въпреки това нападателят успял да го рани в ръката.

Раната е сериозна – засегнати са артерия и мускул, като е изгубено значително количество кръв“, заяви Малчев.

Собственикът на аптеката разкри, че до този момент не е виждал необходимост от паник бутон, тъй като не е имало случаи на подобна агресия. Въпреки това, след инцидента той смята да предприеме допълнителни мерки за сигурност, за да защити служителите си.

Нападателят се опитал да избяга от мястото на престъплението, но е бил задържан. Полицията съобщи, че мъжът е криминално проявен с три присъди и множество регистрации за кражби.

След нападението фармацевтът е попитал работодателя си дали ще запази работата си: "Ще ме оставиш ли на работа, защото създадох лош имидж на аптеката?". Работодателят му го е уверил, че няма вина за случилото се.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари