Наградиха победителите във Фестивала на драконовите лодки

4

В оспорваната надпревара се включиха 15 отбора

Завърши първият за Русе Фестивал на драконовите лодки, който се проведе през уикенда в Лесопарк „Липник“. В оспорваната и атрактивна надпревара се включиха 15 отбора, като в екипажите от 20 човека победител стана смесеният отбор на МВР - Русе, а от 10-членните екипажи първи се класира отбор „Локо дракони“.

През тези два дни успяхме да разширим географията на гребните спортове в община Русе. Драконовите лодки носят на участниците много позитивизъм и екипност, а зрителите изпитаха много положителни емоции, които съм сигурен, че ще бъдат повод не един и двама нови членове да се запишат в нашите клубове по гребане“, заяви заместник кметът Енчо Енчев, който заедно със заместник кметовете Димитър Недев и Борислав Рачев наградиха най-добрите отбори. Той изказа специални благодарности към съорганизаторите на проявата Сдружение „Драконови лодки“, както и към посолството на Народна република Китай за съдействието.

В надпреварата с големите лодки участваха 3 отбора, като втори стана смесеният екипаж на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и МВР - Русе. Бронзовите медали грабнаха „Хасковските дракони“.

При екипажите от 10 човека среброто отиде при отбор „Полицейски дракони“, а на трето място се класираха Армейските дракони. Специална почетна награда бе дадена на тима на русенските огнеборци „По-силни от огъня“, които все още продължават да се борят с последиците от избухналия вчера пожар в района на бившия хлебозавод.

Във втория ден от фестивала публиката се наслади на изпълненията на Танцов състав „Импулс“ към Общинския младежки дом с ръководители Милена Лазарова и Петя Бонева, Фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“ към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител Димитър Донев и корепетитор Катя Димитрова и Вокална група „Слънце“ към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител д-р Наталия Константинова.

И днес русенци и гости на града можеха да си закупят ръчно изработени изделия от творческите работилници, разположени на големия паркинг срещу общинската гребна база, както и да опитат от вкусните храни и напитки, предлагани там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    русенец
    Бахти тъпотията с нашите пари!
  • 7
    2
    Тъщата на кмета
    Ама зетят какъв цирк Ви организира на язовира а?
  • 1
    1
    Xxx
    ...............
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари