Наградиха 18-годишния Ангел за благородната му постъпка

1

Младежът върна изгубени пари на собственичката им

Наградиха 18-годишния Ангел за благородната му постъпка.

Както писахме по-рано днес младежът от село Лозенец върна изгубени пари на собственичката им.

В малкото черноморско село Лозенец се разигра история, която напомня, че честността и почтеността все още са живи ценности сред младото поколение. 18-годишният Ангел Папалезов, жител на селото, попадна на плик с пари, който се оказа изгубената месечна заплата на местна жителка.

Без колебание, младежът предприе действия да върне парите на законната им собственичка. Върху плика било изписано името на Васи Илинова, което улеснило Ангел в намирането ѝ. Интересното в случая е, че до момента на връщането, госпожа Илинова дори не била осъзнала, че е изгубила възнаграждението си.

Тази благородна постъпка не остана незабелязана от местните власти. В знак на признателност, кметът на община Царево - Марин Киров, и кметът на село Лозенец - Женя Гандиева, организираха специална церемония, на която връчиха подаръци на Ангел Папалезов.

Кметът Киров изрази своето възхищение от действията на младежа, заявявайки: "Честността на Ангел е вдъхновение за всички нас". Тези думи подчертават значимостта на подобни постъпки в съвременното общество.

От своя страна, представители на кметството в село Лозенец изтъкнаха безкористната постъпка на Ангел като пример за ценностите, които би трябвало да бъдат присъщи на всеки гражданин. Те определиха действията му като ярък пример за морал и етика в ежедневието.

Случаят с Ангел Папалезов повдига важни въпроси за ценностите, които възпитаваме у младото поколение, и за това как малките жестове на честност могат да имат голямо значение в една общност. Той служи като напомняне, че доброто и правилното все още се ценят и могат да бъдат пример за подражание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари