Надежда Йорданова: Не нарушаваме Конституцията

0
ПП-ДБ настоява за отлагане на връчването на мандата с три месеца
ПП-ДБ настоява за отлагане на връчването на мандата с три месеца Видео: NOVA

ПП-ДБ настоява за отлагане на връчването на мандата с три месеца

На фона на нарастващата политическа криза в страната, партията „Продължаваме Промяната - Демократична България“ предложи на президента Румен Радев да отложи връчването на мандата с три месеца. Това стана ясно след срещата на партията с държавния глава в понеделник. В изявление по темата, депутатът Надежда Йорданова подчерта, че предложението не нарушава Конституцията.

Декларация със списък от приоритетни закони

ПП-ДБ обявиха намерението си да предложат на парламентарните групи декларация, включваща списък от няколко приоритетни и антикорупционни закони, които парламентът да гласува. Според съпредседателя на партията Кирил Петков, ако другите партии се съгласят да приемат законите в срок до два месеца, ПП-ДБ ще предложи редовен кабинет.

Политическата криза изисква нестандартни решения

България е в безпрецедентна политическа криза. Задават се вероятно седми предсрочни парламентарни избори. Кризите изискват нестандартни решения, таящото явно стандартните карат политическата класа да възпроизвежда конфликти помежду си. Не нарушаваме Конституцията. Да припомним, че за втория мандат Основният закон не определя срок“, поясни Йорданова, предаде NOVA.

Търсене на широка подкрепа в парламента

ПП-ДБ ще търси подкрепа от 160 народни представители, според думите на Йорданова. „Настояваме дебатът да се върне в парламента. Ако народните представители имат воля да дадат живот на 50-ото Народно събрание, сме готови да работим за това“, заяви народният представител.

Призив за незабавна работа без отпуск

Йорданова поясни, че партията няма намерение да бави процеса. „Ще настояваме парламентът да не излиза в отпуск и да се продължи по изпълнение на мерките. В първия момент, който се препънем, ще поискаме мандата и ще го върнем веднага неизпълнен“, коментира депутатът.

Разумният подход на президента

Президентът съвсем разбираемо подхожда предпазливо. Съзнаваме, че предложения от нас план не е лесен, но вярваме, че намирането на платформа за разговор между политическите партии е необходим“, заключи Йорданова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Путин Хуйло
    Явно три месеца са необходими на Организираната Парапетна Група за да си уреди далаверите заедно с мафиотите от ГЕРБ и ДПС. ДеБил-ПеПеругите няма как да управляват без някоя от другите две организирани престъпни групи
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари