Над 59 000 седмокласници ще се явят на НВО по математика

0
Променени условия и нов формат на изпита
Променени условия и нов формат на изпита

Променени условия и нов формат на изпита

Днес в 9:00 часа започва националното външно оценяване по математика за учениците от седми клас. На изпита ще се явят общо 59 414 ученици, като той ще се проведе в 1665 училища, разпределени в 5430 зали, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Формат и структура на изпита

Изпитният тест съдържа 23 задачи, както и през миналата година. Въпреки това, има някои промени в първата част на теста. През настоящата година всички 20 задачи в този модул ще бъдат с избираем отговор. Това е промяна от миналата година, когато 18 задачи бяха с избираем отговор, а две - с кратък свободен отговор.

Втората част на изпита остава непроменена – седмокласниците ще трябва да решават три задачи със свободен отговор.

Времетраене на изпита

Друга значителна промяна е времетраенето на изпита. Тази година първата част на теста ще продължи 75 минути, което е с 15 минути повече в сравнение с предишната година. Времето за втората част остава непроменено – общо 90 минути.

Обявяване на резултатите

Резултатите от националното външно оценяване по математика ще бъдат обявени до 2 юли. Това ще даде възможност на учениците и техните родители да се подготвят за следващите стъпки в образователния процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари