Над 50 работодатели търсят млади таланти на форум в Русенския университет

0

Студенти получиха шанс за директен контакт с водещи работодатели от региона

Над 50 работодатели се срещнаха с млади таланти на форум в Русенския университет.

В Канев Център на Русенския университет "Ангел Кънчев" се проведе Младежка трудова борса "Кариерни хоризонти" на 15 октомври 2024 година. Събитието, организирано съвместно от Центъра за кариерно развитие към университета, Дирекция "Бюро по труда" - Русе и Русенската търговско-индустриална камара, привлече повече от 50 работодатели от региона.

Форумът отвори врати за бъдещи професионалисти

Доцент доктор Даниела Йорданова, ръководител на Центъра за кариерно развитие, откри събитието с пожелание за успешни срещи между работодатели и бъдещи служители. На откриването присъстваха висши представители на академичната общност и местната власт, включително ректорът на университета професор доктор инженер Генчо Попов, академик Христо Белоев - почетен ректор и председател на Общото събрание, както и заместник-ректори.

Ректорът подчертава значимостта на инициативата

В своето приветствие към участниците, ректорът професор доктор инженер Генчо Попов изтъкна важността на събитието:

"Това събитие е още едно доказателство за стремежа на нашия университет да създава възможности за реализация и развитие на младите хора в региона. Младежката трудова борса „Кариерни хоризонти" е платформа, която събира на едно място мотивирани и висококвалифицирани младежи с утвърдени работодатели, готови да предложат възможности за професионална реализация. Тази среща между бъдещите професионалисти и компаниите не само отваря врати за нови възможности, но също така показва колко е важно за младите хора да се ориентират на динамичния пазар на труда, да намерят своето място и да открият пътя към успешната кариера. Убеден съм, че тези срещи ще бъдат основата на много нови и успешни кариерни истории."

Подкрепа от местната власт и бизнес общността

Цветослав Димитров, директор на дирекция "Образование и култура" в Община Русе, връчи поздравителен адрес от името на кмета Пенчо Милков. Йоана Терзиева, директор на дирекция "Бюро по труда" - Русе, и Милен Добрев, изпълнителен директор на Русенската търговско-индустриална камара, също отправиха приветствия към участниците, пожелавайки успех на младите хора и работодателите.

Трудовата борса "Кариерни хоризонти" се утвърждава като ключово събитие, свързващо образованието с бизнеса и създаващо възможности за професионална реализация на младите специалисти в Русенския регион.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Техник-Талант до 4
    Изключително си прав. Един месец от живота ми си отиде разочароващо. Къде видя пък агресия? Очевидно съм си намерил зоната на комфорт, която ми позволява да си дращя по коментарници когато си искам. Ако си добронамерен, заповядай ми на гости в Борисово. Ще ми видиш работното място, понякога работя и нощем, очевидно онлайн, ще ми видиш и ФВЦ, но обичам гости. Наистина ми е приятно. Каквото имам в хладилника ще го споделя. Просто хлапенцата не трябва да си губят времето.
  • 1
    4
    До техник-талант
    Колко агресия и разочарование лъха от коментара ти. Ако качествата, които смяташ, че притежаваш бяха с покритие предполагам,че нямаше да си губиш времето с коментар под статия, която ще бъде прочетена от 20 човека, а щеше да действаш, да правиш това, което уж можеш и да бъдеш щастлив. Дано живота ти се развие в посоката, която искаш.
  • 2
    3
    до 2
    Стига с тая Делта. Тя винаги си е била на ДПС, там си и отиде. За чий чеп им е, само те си знаят. Някоя кинта поизпраха и това е.
  • 4
    2
    Техник-Талант
    В момента в който ми се представи като "работодател", ще получи един среден пръст от мен! Такова ми е възпитанието бе. Аз работа да ми се ДАВА не търся. Аз търся някой да наеме знанията и уменията ми. И да, като наемодател АЗ оценявам колко струвам. Ако не ви изнася - правете си форуми и си внасяйте непалци. Нали ви видях колко струвате в кабеларката Делта. Точно месец ви изтърпях простотиите и взехте, че фалирахте.
  • 4
    1
    Робовладелец
    "Млади" = за без пари! ;)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари