Над 30 часа в тапа на Дунав мост

0
Километрични опашки на ГКПП "Дунав мост" при Русе
Километрични опашки на ГКПП "Дунав мост" при Русе

Километрични опашки на ГКПП "Дунав мост" при Русе

Шофьори алармират за огромни задръствания на границата между България и Румъния при "Дунав мост" край Русе. Оказва се, че изчакването за преминаване може да продължи цели 4 до 5 дни, като опашките от тежкотоварни автомобили достигат дължина от 20 километра на румънска територия. Положението не е по-добро и от българската страна, където шофьорите се налага да стоят на паркинги поне 30 часа, преди да стигнат до граничния пункт.

Причините за това забавяне са многостранни, но един от основните фактори е започналият ремонт на "Дунав мост" на 10 юли. Ситуацията е толкова критична, че трафикът към границата почти напълно замира, като според свидетелствата на шофьори само един камион преминава през пункта на час. Това забавяне води до значително удължаване на престоя, което допълнително изнервя чакащите.

„Никой не обяснява каква е причината за това забавяне. Виждаме как времето за чакане непрекъснато се увеличава и нямаме никаква яснота кога ще можем да преминем“, споделя шофьорът Крум Цветков, цитиран от NOVA.

Превозвачите са възмутени и от липсата на адекватна организация, като част от тях посочват, че на румънската страна граничният пункт е почти празен, а митничарите бездействат. "Няма кой да ги накара да работят", коментира с възмущение Димитър Димитров, шофьор на камион.

Натоварените паркинги около границата вече не могат да поемат целия трафик, което принуждава камионите да се редят по главния път към "Дунав мост". Въпреки жегата, шофьорите са принудени да пестят гориво и не могат да използват климатиците в кабините си. Това забавяне нанася сериозни загуби и на самите превозвачи.

Според сигнали, подадени до NOVA, колоната от чакащи камиони в Румъния е достигнала 22 километра. Във вторник, между 11:00 и 16:00 часа, нито един камион не е бил пуснат да премине границата. Шофьорите се оплакват, че са останали без вода и достъп до тоалетни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Леблебибийски наследник
    Татееее! А стига се излага бе. Не стига, че пра дядо е убиец, ама и ти не отстъпваш със се у ксуалните си извращения. Не искам мащеха от село
  • 6
    3
    Пенчо Милков
    За това затворихме ферибота, за да мога да лапам от паркинга и целия град да е задръстен с камиони и румънци.
  • 5
    2
    Пенчо Милков
    Важното е, че с Таки си делкаме кинтите от паркинга.
  • 1
    1
    Нуколовска Крас(Т) авица
    Съпругът ми лапа яко пачки по стотачки от ТИРовете дет паркират. Харча парата на село в смесения магазин.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари