Над 10 пожара вдигнаха на крак русенските огнеборци през последните няколко часа

0
Силният вятър усложни ситуацията в региона
Силният вятър усложни ситуацията в региона Снимка: Dunavmost / Архив

Силният вятър усложни ситуацията в региона

Огнеборците в Русе и областта са се отзовали на над 10 сигнала за произшествия в рамките на последните няколко часа, съобщи за БТА директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) комисар Светослав Войчев.

Обстановка усложнена от силния вятър

Силният вятър, чиято скорост е достигнала до 20 метра в секунда, и високата температура от 32 градуса са създали сериозни предизвикателства за огнеборците. От Хидрометеорологичната станция в Русе потвърдиха, че посоката на вятъра е от запад-северозапад, което е допринесло за бързото разпространение на огъня.

Произшествия в различни райони

В следобедните часове на деня огнеборците са били ангажирани с гасене на пожари в сухи треви и храсти в квартал „Средна кула“ в Русе, както и в населените места Бяла, Борово и други райони в областта.

Табачка – най-сериозният случай

Най-сериозният инцидент е регистриран в село Табачка, където огънят е достигнал до границите на къщите. Комисар Войчев уточни, че сигналът е получен около 15:00 часа. Екипи от Две могили и Русе, както и местни жители, са се включили в борбата с огъня, който е обхванал площ от над три декара. Пожарът е овладян и напълно загасен, но огнеборците от Две могили остават на място за дежурство.

Пожарната служба реагира на множество сигнали

През почивните дни екипите на пожарната са реагирали на 13 сигнала в региона. Натовареността и трудните условия изискват максимална мобилизация и координация на усилията на огнеборците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари