Над 10 000 туристи са посетили Русе през месец август

0
Русе отбелязва ръст в туристическия сектор през август 2024 година
Русе отбелязва ръст в туристическия сектор през август 2024 година Снимка: Dunavmost

Русе отбелязва ръст в туристическия сектор през август 2024 година

Град Русе демонстрира положителна тенденция в туристическия сектор през август 2024 година, според последните данни на Националния статистически институт (НСИ). Въпреки че Русе не е сред водещите туристически дестинации в страната, градът показва стабилни резултати в сферата на настаняването и привличането на посетители.

През август 2024 година в Русе са функционирали 61 места за настаняване с 10 или повече легла. Тези обекти разполагат с общо 2238 легла, което предоставя солиден капацитет за посрещане на туристи в града.

Общият брой на реализираните нощувки в местата за настаняване в Русе през август 2024 година достига 16776. От тях 5755 нощувки са осъществени от чуждестранни граждани, което показва, че Русе успява да привлече и международни посетители.

Броят на пренощувалите лица в Русе през същия период е 10867, като от тях 4458 са чуждестранни граждани. Това говори за значителен интерес към града от страна на чуждестранни туристи, които съставляват над 41 процента от общия брой посетители.

Приходите от нощувки в местата за настаняване в Русе през август 2024 година възлизат на 1140000 лева. От тази сума 469000 лева са постъпления от чуждестранни граждани, което представлява около 41 процента от общите приходи.

В сравнение с други области в България, Русе се нарежда в средата на класацията по брой места за настаняване и легла. Градът изпреварва области като Разград, Силистра и Търговище по тези показатели, но остава зад туристически центрове като Варна, Бургас и София.

Тези данни показват, че въпреки предизвикателствата, Русе успява да поддържа стабилно ниво на туристическа активност. Градът привлича както български, така и чуждестранни посетители, което допринася за икономическото развитие на региона.

Важно е да се отбележи, че тези резултати са постигнати в условията на продължаващо възстановяване на туристическия сектор след глобалната пандемия. Това подчертава устойчивостта на туристическата индустрия в Русе и потенциала за бъдещ растеж.

Местните власти и туристическият бизнес в Русе могат да използват тези данни, за да планират бъдещи стратегии за развитие на сектора. Фокусът върху привличането на повече международни туристи и увеличаването на средния престой на посетителите може да доведе до още по-добри резултати в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари