Над 10 000 пътници засегнати от анулирани полети във Великобритания

1
Лошото време е причина за нарушенията
Лошото време е причина за нарушенията

Лошото време е причина за нарушенията

Повече от 10 000 пътници изпитаха неудобства след анулирането на полети на двете най-натоварени летища във Великобритания. Причините за тези нарушения са лошото време и ограниченията във връзка с контрола на въздушното движение, предадоха Пи Ей Мидиа и ДПА.

Авиокомпанията "Бритиш еъруейз" отмени 51 полета от и до летище "Хийтроу" в неделя и още 31 в понеделник. Това доведе до значителни закъснения и промени в пътуванията на множество пътници.

На лондонското летище "Гетуик" също бяха отменени полети от няколко авиокомпании. Най-силно засегната бе авиокомпанията "ИзиДжет", която анулира 34 полета в неделя и най-малко 9 в понеделник.

Макар че е малко вероятно засегнатите пътници да имат право на обезщетение, тъй като се счита, че смущенията са извън контрола на авиокомпаниите, те все пак имат право на помощ. Тази помощ може да включва освежителни напитки, нощувка и презаверка на резервациите с алтернативни превозвачи.

"Поради ограниченията в контрола на въздушното движение и неблагоприятните метеорологични условия, подобно на други авиокомпании, се наложи да направим малък брой промени в разписанието си", каза говорител на "Бритиш еъруейз".

В допълнение към отменените полети, два самолета на "Бритиш еъруейз" бяха спрени от експлоатация за проверка на безопасността в неделя, след като бяха ударени от мълния. Това допълнително усложни ситуацията и предизвика допълнителни проверки и мерки за безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари