Набират доброволци за пожара в община Струмяни

0
Местните власти отправиха апел за включване в утрешната акция
Местните власти отправиха апел за включване в утрешната акция Снимка: Facebook / НАДРБ

Местните власти отправиха апел за включване в утрешната акция

Във връзка с големия горски пожар, който бушува в община Струмяни, местните власти отправиха спешен апел за набиране на доброволци. Съобщението беше разпространено на Facebook страницата на общината, като се призовават гражданите да се включат в гасенето на пожара, което ще започне утре сутринта в 07:00 часа. Сборният пункт е в центъра на село Микрево.

Организаторите подчертават, че гасенето на горски пожари е изключително рискована дейност и участието трябва да бъде доброволно и добре обмислено. За тази цел, доброволците трябва да бъдат оборудвани с подходящо защитно облекло. Въпреки че идеалното облекло включва огнеупорни костюми, каски, защитни очила, респиратори и топлинно устойчиви ръкавици, в случаи на липса на такова оборудване, се препоръчват дълги дрехи от несинтетични материи и светлоотразителни елементи. Важен елемент са и здравите обувки или ботуши, които да осигурят защита и стабилност.

Доброволците трябва да носят със себе си храна и вода за собствените си нужди, а при възможност и инструменти като тупалки, лопати и пръскачки, които ще помогнат в борбата с огъня. Организаторите настоятелно подчертават значението на спазването на инструкциите, дадени на място от компетентните органи, с цел максимална безопасност.

Пожарът, който засегна региона, представлява сериозна заплаха за местните жители и природата. Екипи от професионалисти и доброволци работят неуморно за овладяване на ситуацията. Властите апелират към всички, които желаят да помогнат, да го направят с пълното осъзнаване на рисковете и при стриктно спазване на указанията за безопасност.

Община Струмяни разчита на солидарността и подкрепата на гражданите, за да се справят с предизвикателството, което природата е поставила пред тях. Включването на повече хора в гасенето на пожара може да се окаже решаващо за ограничаване на щетите и защита на местните общности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Не стига, че идват да помагат
    Ами и храна и вода не им осигурявате.И кирки и лопати и кофи да носят.А Биокенефи не щете ли? Толкова ли е бедна държавата. Не им ли стига Риска , който също е на тяхна сметка? Задължение е на! МВР ! , на Правителството и на липсващата държавица да си свършат работата.
  • 2
    1
    dgd
    Покажете ми циганин доброволец и идвам веднага.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари