На какво се дължат закъсненията на влаковете в страната

0
Неволите на пътниците на жп превозвача са много
Неволите на пътниците на жп превозвача са много

Неволите на пътниците на жп превозвача са много

През последните дни пътуването с влак се превърна в истинско изпитание за нервите на пътниците, ползващи услугите на Българските държавни железници. Десетки закъснения и липса на ясна информация принудиха пътници да губят часове от своето време в очакване. Сигналите от зрители към медиите нарастват, като се съобщава за значителни забавяния на влаковете по ключови линии.

Само за една вечер, влакът от Бургас до София закъсня с 199 минути, а този от София до Варна - със 78 минути. В продължение на денонощие, четирима различни пътници съобщават, че са загубили по над два часа, за да достигнат до крайната си дестинация.

Алесандро, пътник от Италия, който преминава през Истанбул и след това хваща влак за София, сподели пред камерата на NOVA, че закъснението му е било цели три часа и половина. За него това е неприемливо, като предвидените му планове са сериозно засегнати.

Милена Цанкова пътува с експреса от Бургас за София. Въпреки че има запазено място във вагон номер 4, място 27 не съществува физически. Това води до объркване, а други трима пътници се оказват в същата ситуация - без налични седалки. Контрольорът ги насочва да се настанят на свободни места, но това не решава проблема.

Пътуването на Милена не свършва само с липсата на място. Експресът спира поради закъснение на друг влак, тръгнал по същия маршрут. След близо час чакане, двата влака са събрани и пътниците пристигат в София с цели два часа и 10 минути закъснение.

Не са изключение и други случаи. Влакът от Димитровград за Горна Оряховица пристигна със закъснение от 91 минути. Това води до пропускане на връзка за други пътници, които сега са принудени да чакат още два часа и половина за следващия влак.

Руси Карарусинов също е сред пострадалите пътници. Пътуването му от София до гара Филипово в Пловдив започва с планувано тръгване от гара Искър в 16:35 часа, но влакът тръгва чак в 18:48 часа. Информацията за закъснението първоначално е била за 10 минути, но постепенно се увеличава. Карарусинов иронично предлага на министъра на транспорта обезщетение от 1 лев, само за да привлече вниманието към проблема. За него въпросът е в отношението на обществото към железницата.

От Българските държавни железници обаче отказват да коментират случая пред камерата на NOVA. В писмена позиция те заявяват, че закъснението на влака от Истанбул е натрупано в Турция, а не в България. За закъснението на влака до Пловдив се съобщава, че е поради липса на мотрисен влак.

Проблемите по железопътните линии не спират до тук. Закъсненията са чести, а липсата на яснота и адекватно решение поставя под съмнение качеството на услугите, предоставяни от БДЖ. За много от пътниците това е поредната неприятна ситуация, в която времето и плановете им са под въпрос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари