МВР: Цената на един глас варира от 100 до 150 лева

0
Комисар Марин Димитров - началник на отдел "Охранителна полиция и КАТ" към ОДМВР - Бургас
Комисар Марин Димитров - началник на отдел "Охранителна полиция и КАТ" към ОДМВР - Бургас Снимка: БТА

Специализирани екипи проверяват търговски обекти и места за бързи кредити

Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Бургас проведе мащабна акция срещу нарушения на изборното законодателство в общините Средец, Карнобат и Сунгурларе. Операцията, насочена към защита правата на гражданите, доведе до задържането на трима души и разкриването на схема за купуване на гласове чрез натрупване на вересии.

Комисар Марин Димитров, началник на отдел "Охранителна полиция и Контрол на автомобилния транспорт (КАТ)" при Областната дирекция на МВР - Бургас, представи резултатите от продължаващата акция на брифинг пред журналисти. Той разкри детайли за методите, използвани от купувачите на гласове, и приблизителната цена на един глас.

"Вече можем да предположим, че цената на един глас варира от 100 до 150 лева, като това е сумата, която се натрупва под формата на вересия", заяви комисар Димитров.

Специализираните полицейски екипи, включително и жандармерия, извършиха проверки на търговски обекти и места за отпускане на бързи кредити. В резултат на тези действия бяха задържани трима служители на търговски обекти в град Карнобат, село Грозден (община Сунгурларе) и село Драчево (община Средец).

При обиските в тези обекти бяха открити тетрадки със списъци, съдържащи имената на над 50 лица. Срещу всяко име бяха отбелязани суми, натрупвани като вересия до определен лимит. Тази практика се разглежда като потенциален механизъм за купуване на гласове.

Комисар Димитров подчерта, че няма данни задържаните лица да са участвали в подобни дейности на предишни избори. Той добави, че методите, използвани от купувачите на гласове, не се различават съществено от тези, наблюдавани при предишни избори.

В момента по случая е образувано досъдебно производство. Предстоят допълнителни процесуално-следствени действия за изясняване на всички обстоятелства около разкритата схема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари