МВР разби наркооранжерия за марихуана във Варна

0

Иззети са близо 45 кг полусуха маса коноп

Поредната наркооранжерия на територията на варненска област е установена в резултат на предприетите всекидневни стъпки на криминалистите от ОДМВР - Варна за ефективно противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества. Полицейските действия са осъществени от служители на Първо РУ.

През вчерашния ден те предприели претърсване на имот в т.нар. квартал „Максуда“, където в една от стаите констатирали обособена оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. За целта тя била оборудвана със съответните системи за контрол на температурата, влажността на въздуха и за вентилация. От там са иззети и препарати за стимулиране на растежа и обогатяване на почвата.

В хода на процесуалните действия униформените установили и помещения за последваща преработка на обраната наркопродукция, намерени са близо 45 кг полусуха маса коноп. Тази находка отново подчертава сериозността на проблема с нелегалното производство и разпространение на наркотици в региона.

За срок до 24 часа е задържан 41-годишен местен жител, който по време на процесуалните действия е засечен на адреса. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал.1 от Наказателния кодекс и разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура.

Тази акция е поредното доказателство за ангажимента на ОДМВР - Варна да се бори с наркоразпространението и производството на незаконни вещества. Специализираните екипи продължават да работят активно за разкриването и предотвратяването на подобни престъпни дейности, които застрашават здравето и безопасността на обществото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари