МВР поема разходите за лечението на пребитото момче

1
Обвиненията срещу патрулния полицай Христо Петров, който бе задържан за побоя, предизвикаха остри дебати в парламента
Обвиненията срещу патрулния полицай Христо Петров, който бе задържан за побоя, предизвикаха остри дебати в парламента Снимка: Facebook

Обвиненията срещу патрулния полицай Христо Петров, който бе задържан за побоя, предизвикаха остри дебати в парламента

На фона на нарастващото напрежение около случая с побоя над момчета от полицай, депутатите изслушаха служебния вътрешен министър Калин Стоянов. Въпросът бе повдигнат от представители на ПП-ДБ, които изискаха оставката на министъра и заявиха намерението си да отправят мотивирано искане до президента за неговото освобождаване.

Обвинения и Версии

Обвиненията срещу патрулния полицай Христо Петров, който бе задържан за побоя, предизвикаха остри дебати в парламента. Случаят, станал известен в медиите и социалните мрежи, привлече вниманието на обществеността и политическите кръгове. Полицай Петров, на 21 години и в изпитателен срок, бе отстранен от длъжност, а министър Стоянов увери, че ще бъде уволнен след завършване на вътрешната проверка.

"Категорично няма полицейски чадър над този служител. Той вече е отстранен от длъжност и съм убеден, че ще бъде уволнен впоследствие. Отделно от което е назначена и проверка на фирмата, която охранява събитието," заяви министър Стоянов.

Съмнения и Критики от ПП-ДБ

Пет дни бяха нужни на МВР, за да достигнат до извършителя на побоя, въпреки че неговата снимка бе разпространена в медиите още на втория ден след инцидента. Това забавяне породи съмнения сред депутатите от ПП-ДБ за възможно прикриване на случая и за сериозни проблеми в управлението на МВР.

Явор Божанков, представител на ПП-ДБ, остро критикува министър Стоянов: "Вътрешният министър не може да се справи с проблемите в МВР, защото не разсея съмненията, че служители събличат пагона и обличат униформите на частни охранителни фирми. Калин Стоянов не можа да отговори защо извършителите на престъплението не са задържани на самото място."

Министърът в Защита

Министър Стоянов отговори на критиките, като отбеляза, че извършителят не е бил на мястото на инцидента, когато полицаите пристигнали. Той определи искането за оставката си като част от продължаваща политическа атака срещу него и МВР.

"Поредният опит, казвам опит, защото за мен това беше пълен провал, на тази политическа формация да използва един криминален случай за мощна атака срещу МВР и в частност срещу мен. За пореден път стана ясна тежката омраза на тези хора към МВР и така неприязън в частност към служителите на МВР," уточни Стоянов.

Последствия и Обещания

Въпреки острите критики, министърът увери, че МВР ще поеме разходите по лечението на пострадалото момче. Той добави, че ще бъде направен задълбочен анализ на резултатите от изпитите на Христо Петров, както и на обстоятелствата, при които той е участвал в охранителното мероприятие, въпреки че е бил в отпуск.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари