МВР: Няма непосредствена терористична заплаха за България

0
Атанас Илков: Действаме превантивно и координирано
Атанас Илков: Действаме превантивно и координирано Снимка: МВР / Архив

Атанас Илков: Действаме превантивно и координирано

Министерството на вътрешните работи (МВР) увери, че няма непосредствена терористична заплаха за България, свързана със ситуацията в Близкия изток. Това стана ясно по време на брифинг в Министерския съвет, където служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков направи важни изявления относно сигурността в страната.

"Нямаме данни от българските служби и нашите чужди партньори за някаква застрашеност от терористична атака, свързана с процесите в Близкия изток", заяви министър Илков, като подчерта, че ситуацията се следи внимателно.

Въпреки липсата на конкретна заплаха, МВР е предприело редица превантивни мерки. Засилени са мерките за сигурност около дипломатическото представителство на Израел и свързаните с него обекти. Целта е да се гарантира безопасността както на дипломатическите служители, така и на районите, в които те работят.

Министър Илков поясни, че са въведени допълнителни мерки за сигурност и на други локации в страната, но подчерта, че това е част от превантивната стратегия на министерството.

В контекста на продължаващата евакуация на български граждани от Близкия изток, министърът изтъкна ефективната координация между различните държавни институции. "Имаше адекватна реакция от българското правителство и координация с всички министерства, агенции и ведомства, имащи ангажименти и отговорности в този процес", отбеляза той.

За посрещането на евакуираните сънародници, МВР е подготвило над 200 места в своите почивни бази. Министър Илков увери, че ако тези места се окажат недостатъчни, ще бъдат използвани бази и на други министерства, за да се осигури комфортно настаняване на всички нуждаещи се.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Въпрос
    А защо вече от няколко дни телевизиите започват безкрайни новини по този проблем. А българските проблеми, кога?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари