МВР мобилизира над 1000 екипа за първия учебен ден

0
Патрулките ще се движат с включена светлинна сигнализация
Патрулките ще се движат с включена светлинна сигнализация

Патрулките ще се движат с включена светлинна сигнализация

В навечерието на новата учебна година Министерството на вътрешните работи (МВР) предприема мащабни превантивни мерки за осигуряване на безопасността на учениците и децата. Над 1000 полицейски екипа ще бъдат мобилизирани на 16 септември 2024 година, за да гарантират сигурността по пътищата и в близост до образователните институции, информира NOVA.

Инспектор Милорад Йорданов от отдел "Охранителна полиция" към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) съобщи: "Към настоящия момент имаме над 2000 проведени срещи с директори и училищни ръководства. Разпоредени са и са извършени охранителни проверки на сградите на училищата и детските градини. Там, където са констатирани някакви пропуски, са изготвени съответните уведомителни писма, които са над 700."

Главен комисар Мария Ботева, заместник-началник на "Пътна полиция", допълни информацията: "Обходени са всички училища и детски градини, както и зоните около тях. Изготвени са съответните предписания към стопаните на пътищата - за осигуряване на пътни знаци, освежаване на пътните маркировки, изграждане на нова маркировка или пешеходни пътеки."

Като част от инициативата за повишаване на видимостта и бдителността, на 16 септември 2024 година всички патрулни автомобили ще се движат с включена светлинна сигнализация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари