МВнР: Пътувайте до Израел единствено при неотложност

0
При необходимост българите могат да се обръщат към посолството ни в Тел Авив
При необходимост българите могат да се обръщат към посолството ни в Тел Авив Снимка: Министерство на външните работи

Препоръчва се стриктно следване на инструкциите на местните власти

МВнР препоръчва: Пътувайте до Израел само при неотложност.

Министерството на външните работи (МВнР) призовава българските граждани да предприемат пътувания до Държавата Израел и да пребивават в страната единствено при случаи на неотложност. Това съобщение е публикувано на официалната интернет страница на министерството в контекста на продължаващото напрежение в региона.

Всички пътници, които планират да пристигнат или напуснат Държавата Израел през международното летище "Бен Гурион", се съветват да проверят предварително със своята авиокомпания за евентуални промени в разписанието на полетите. Това предупреждение идва след като Агенцията на Европейския съюз за безопасност на полетите публикува препоръка за въздържане от извършване на полети в израелското въздушно пространство до 31 октомври 2024 година.

В съответствие с тези препоръки, националният превозвач "България Еър" е обявил, че няма да извършва полети до Израел днес и утре.

МВнР настоятелно препоръчва на всички български граждани, които в момента се намират на територията на Държавата Израел, да следват стриктно инструкциите на Израелската гражданска защита (Home Front Command). Освен това, те се приканват да предоставят точна информация за продължителността на своя престой и актуални данни за контакт на българското посолство в Тел Авив. Тази мярка цели да осигури максимално съдействие от страна на дипломатическото представителство при възникване на извънредна ситуация.

За спешни случаи и необходимост от съдействие, българските граждани могат да се свържат с Посолството на Република България в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 54 595 4379 и +972 547640089.

Допълнително, дирекция "Ситуационен център" към МВнР приема сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации денонощно на телефони: +359 2 948 24 04 и +359 2 971 38 56, както и на електронна поща: [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари