Музиканти и артисти обединяват сили срещу зависимостите в Несебър

0
Популярни изпълнители се присъединяват към кампанията „Не сте сами“
Популярни изпълнители се присъединяват към кампанията „Не сте сами“ Снимка: БТА

Популярни изпълнители се присъединяват към кампанията „Не сте сами“

На 16 август в Несебър ще се проведе голям концерт, в който популярни музиканти и артисти ще обединят усилия в борбата срещу хазартната и наркотичната зависимост сред подрастващите. Събитието, организирано от Националната агенция за приходите (НАП) и Агенция „Митници“, има за цел да информира и насърчи младите хора да избягват вредните зависимости, които засягат все по-голям брой младежи в България.

Концертът, който ще започне в 20:30 часа на откритата сцена в Стария град на Несебър, ще събере на едно място някои от най-обичаните български изпълнители. Сред тях са рок групата Б.Т.Р., рапърът 100 Кила, поп певицата DARA, както и дуото Торино и Пашата. Водещ на събитието ще бъде актрисата Гергана Стоянова, а по-късно към нея ще се присъедини и актьорът Филип Буков.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Несебър, която активно се включва в усилията за борба със зависимостите сред младите хора. Много национални медии, сред които БНТ, Nova, bTV, БТА, „24 часа“ и Dir.bg, също са част от инициативата като медийни партньори.

Кампанията „Не сте сами“, която е в основата на събитието, има дългогодишна история в България. Създадена преди 23 години, тя има за цел да популяризира рисковете от наркотичната зависимост и да предостави информация за начините за справяне с този сериозен проблем. „Кампанията се фокусира върху това да информира младите за рисковете от ежедневието“, сподели Стефан Бакалов, началник на отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция „Митници“. „Проблемът е комплексен и излиза извън рамките на училищата и семействата, тъй като след 12-13 годишна възраст децата прекарват голяма част от времето си навън сами“, допълни той.

Анна Митова, директор на дирекция „Комуникации“ в НАП, също коментира важността на инициативата, като подчерта тревожните размери на хазартната зависимост сред младите хора. „Целта ни е да достигнем до децата и младежите по всички възможни начини, популярни в тези възрастови групи. На 16 август в Несебър ще го направим с концерт, в който те ще чуят посланията ни от свои любими изпълнители“, каза тя.

Освен концерта, на 16 август в Несебър ще се проведат и редица други събития, насочени към информиране и превенция. През деня в център „Артиум“ ще бъдат организирани презентации по темите за наркотичната и хазартна зависимост, както и демонстрация с кучета, обучени в залавянето на наркотици. Тези активности са предназначени за ученици от гимназиалните класове и имат за цел да ги информират за опасностите, които крият зависимостите.

Кампанията „Не сте сами“ не приключва с този концерт. НАП и Агенция „Митници“ планират поредица от инициативи, насочени към информиране и превенция на зависимостите сред младите хора и цялото общество. Организаторите подчертават, че за да бъдат ефективни, тези усилия трябва да бъдат непрекъснати и да достигат до всички, които са засегнати от проблемите на зависимостите.

Информация за предстоящите събития и за самата кампания може да се намери в социалните мрежи и каналите на „Не сте сами“ в Tik-Tok, Instagram, YouTube, Twitter (Х), както и на страниците на НАП във Facebook и LinkedIn.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари